1

Temat: omyłka rachunkowa czy inna

wartość opałowa olej napędowego wynosi 36 MJ/l. zużycie paliwa 7l/100 km. zużycie energii wychodzi 2,52 MJ/km.
wykonawca w ofercie podał wartość 2,26 MJ/km.
wystąpiłem o wyjaśnienie.
wyjaśnij mi że przyjął inną wartość opałową z francuskich tabel norm emisji dla auta które nam oferuje, stąd inne zużycie energii mu wyszło.

czy potraktować to jako inną omyłkę, czy może jako omyłkę rachunkową?
albo w ogóle tego nie poprawiać, bo to jedyna oferta i nic to nie zmienia w przetargu?

2

Odp: omyłka rachunkowa czy inna

Jeśli ma jak udokumentować a Ty nie zaznaczyłeś jak ma liczyć - przyjmuję i jadę dalej.

3

w siwz miałem opisane jak ma policzyć zużycie energii, zgodnie z rozporządzeniem o innych kryteriach niż cena, tzn. wartość energetyczna oleju x spalanie w cyklu mieszanym na 100 km.

zużycie energii było jednym z kryteriów. i tak dostanie maks punktów bez względu, którą wartość przyjmę, bo jedyna oferta.

gdyby było więcej ofert, to miałoby to znaczenie.

4

Owszem, nie ma znaczenia w tym wypadku i tak należy interpretować ale chodzi o pewną zasadę i notatke wyboru. Napisałeś z rozporządzenia (jeśli podałeś nasze Roz. to kaplica) jednak co najwyżej przekażesz pkt na zero

5

no nasze rozporządzenie dotyczące kryteriów przy zakupie samochodów.

jak dobrze Ciebie rozumiem, to powinienem mu tu dać 0 pkt, bo nie obliczył tej wartości zgodnie ze siwz i rozporządzeniem?