1

Temat: Spóźnione ogłoszenie na Mini Portalu

Po 9 dniach od publikacji  w TED i na stronie Zamawiającego zorientowałam się, że zapomniałam opublikować ogłoszenie o zamówieniu w MiniPortalu. co w tej sytuacji? ogłoszenie już puściłam...ale wątpliwości pozostały. Unieważnić? przedłużyć termin składania ofert o 9 dni? Do otwarcia jeszcze 25 dni. I tak muszę poprawić omyłkę pisarską w SIWZ. Pomocy.

2

Odp: Spóźnione ogłoszenie na Mini Portalu

wykonawcy nie otrzymali od ciebie podstawowych informacji umożliwiających złożenie oferty
1.  Identyfikator postępowania
2. Klucz publiczny

3

Zgadzam się, ale co z tym fantem dalej? ogłoszenie na Miniportalu poszło od razu jak zorientowałam się, że o nim zapomniałam. Żaden z Wykonawców nie zgłosił tego problemu. Ogłoszenie w TED i na stronie Zamawiającego zamieszczono prawidłowo. Do otwarcia ofert został prawie miesiąc.

4

Jedyny sposób na PRÓBĘ uratowania postępowania to wydłużenie terminu składania ofert choć ja unieważnił bym postępowanie i ogłosił je ponownie. Przy takim rozwiązaniu masz 100 % pewności, że nikt nie będzie miał do postępowania zastrzeżeń.

5

asiek napisał/a:

Po 9 dniach od publikacji  w TED i na stronie Zamawiającego zorientowałam się, że zapomniałam opublikować ogłoszenie o zamówieniu w Miniportalu. co w tej sytuacji? Ogłoszenie już puściłam...ale wątpliwości pozostały. Unieważnić? przedłużyć termin składania ofert o 9 dni? Do otwarcia jeszcze 25 dni. I tak muszę poprawić omyłkę pisarską w SIWZ. Pomocy.

A na jakiej podstawie unieważnić? .
Art. 40 ust. 3 stanowi, iż "Jeżeli wartość zamówienia jest równa lub przekracza kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8, zamawiający przekazuje ogłoszenie o zamówieniu Urzędowi Publikacji Unii Europejskiej". Czy jest tu mowa o niniportalu?.

"wykonawcy nie otrzymali od ciebie podstawowych informacji umożliwiających złożenie oferty
1.  Identyfikator postępowania
2. Klucz publiczny"

Ależ otrzymali.

6

Nie widzę możliwości unieważnienia. Przedłużenie terminu - no i owszem ale nie koniecznie. Termin pozostały do tych 9 jest dośc spory jeszcze. Nic bym nie robił.

7 (edytowany przez Ona75 2020-04-27 19:07:13)

asiek mi też to się właśnie przytrafiło 4 dni od ogłoszenia (zamieszanie pandemią, praca zdalna i ... nie wiem jak ale stało się)
mój plan jest taki zamieścić klucz publiczny (powiadomić wykonawców co pobrali SIWZ) i dla świętego spokoju przedłużyć termin składania ofert. Nie zamierzam niczego unieważniać, tak jak napisał Darek W. też nie widzę podstawy do unieważnienia