Temat: Termomodernizacja
Cześć wszystkim. Mam taki problem.
Mam przygotować przetarg nieograniczony na termomodernizację bloku wraz z dobudową kotłowni, zbudowaniem od podstaw całej instalacji gazowej, CO, CWU.
Administratorem obiektu jest Zakład Komunalny który zlecał wcześniejsze zrobienie projektów na poszczególne branże. My jako Urząd który ma w swoich szarych szeregach osobę zajmującą sie pozyskiwaniem dodatkowych srodków, udało sie jej pozyskać około 3/4 kwoty na ww. zamówienie. Został sporządzony i zatwierdzony harmonogram rzeczowo - finansowy, który opisywał wszystkie roboty i kwoty. Uzyskalismy też pozytywną opinię RIO. Dostaniemy pieniądze jak wyłonimy wykonawcę i wysokość kwoty wybranej oferty poślemy do funduszu.
W czym problem?
Zakład Gospodarki się obudził i stwierdził że za jedną robotą chcieli by jeszcze wymienić instalację elektryczną wewnętrzną. Muszą na szybko zlecić sporządzenie przedmiarów. Mają na to zamówienie pieniądze które mogą nam przelać na nasze konto.
Moje pytanie?
1. Czy wogóle mogę dołączyć tą robotę do całości zamówienia skoro jest już sporządzony harmonogram - a nie chciał bym go zmieniać bo to znowu potrwa dwa miesiące?
2. Czy lepiej jak bym ogłosił ten przetarg, a Zakład by też ogłosił przetarg tylko na instalację elektryczną.
3. Czy nie będzie to dzielenie zamówienia jak jest to na tym samym obiekcie.
Z góry serdeczne dzięki.