1

Temat: Brak oferty na ePUAP-ie

Witam,
taka sytuacja. Na miniPortalu widnieje nazwa Wykonawcy, który złożył ofertę w postęp. Jedna oferta nie wpłynęła na ePUAP. Otrzymałam informację od miniPortalu (po zgłoszeniu problemu), ze nie mam oferty na ePUAP-ie), ze Wykonawca wysłał ofertę do innego odbiorcy. Czy ktoś miał podobną sytuację?
Prośba o pomoc w następującej sprawie.
Jaką informację podać na informacji z otwarcia ofert?
Czy należy Wykonawcy wysłać zawiadomienie o unieważnieniu postępowania. MiniPortal napisał mi, ze nie ma oferty.
Nikt poza tym Wykonawcą się nie zgłosił.
Bardzo proszę o podpowiedzi.

Pozdrawiam,

2

Odp: Brak oferty na ePUAP-ie

Ja miałem i dostałem na infolinii ePuap, że prawdopodobnie wykonawca wysłał ofertę do innej firmy.
Moim zdaniem traktujesz to tak jakby tej oferty w ogóle nie było (na starych zasadach przed elektronizacją, to tak jakbyś miała informację, że Wykonawca złoży ofertę ale źle ją zaadresował i do Ciebie w ogóle nie dotarła).
Na otwarciu informujesz, że nie było ofert.
Nie wysyłasz mu nic, bo nie złożył oferty.

3 (edytowany przez anka 2020-03-19 13:15:13)

Ok, dziękuję za informację.

4

A co w sytuacji, gdy Wykonawca złożył ofertę na epuap gminy, a nie zakładu, który prowadzi postępowanie? Zakład ma dostęp do epuapu gminy i może pobrać ofertę, ale w SWZ jest podana skrytka zakładu, nie gminy. Czy możemy uznać ofertę za złożoną, czy jednak nie?

5

Złożona jest nieprawidłowo. To samo jakby złożył całkiem innej gminie. Co do wyższego o braku ofert - ja osobiście nie sprawdzam wogóle miniportalu czy są czy nie ma. Patrzę tylko na to co mam na skrzynce podawczej.

6

cbud napisał/a:

Złożona jest nieprawidłowo. To samo jakby złożył całkiem innej gminie. Co do wyższego o braku ofert - ja osobiście nie sprawdzam wogóle miniportalu czy są czy nie ma. Patrzę tylko na to co mam na skrzynce podawczej.

W ten sposób możesz spotkać się z sytuacją, którą ja miałem. Wykonawca przestawił jeden znak w numerze identyfikacyjnym miniportalu. W efekcie na epuap przyszła oferta, której nie było na miniportalu. Oferta oczywiście nie dała się odszyfrować

7

Nie jest to moja wina. Skoro nie można odszyfrować to nie ma oferty. Nie oceniam. Ty pewnie i tak więcej nie zrobiłeś???

8

I ja również miałam sytuację opisaną wyżej: na miniportalu jest informacja o przesłanej ofercie, a nie ma jej na e-puapie. Okazało się, że Wykonawca wysłał swoją ofertę do innego Zamawiającego (sprawdzone u innego Zamawiającego, naszej nadrzędnej jednostki:-) Odnotowałam tylko ten fakt w protokole.