Temat: Warunek udziału w postępowaniu + termin związania ofertą
Jak rozumielibyście tak skonstruowany zapis:
"(...) w tym okresie wykonał co najmniej jedną usługę i w ramach której pełniono kompleksowy
nadzór inwestorski nad budową /przebudową /rozbudową lub termomodernizacją budynku. Wartość inwestycji wg kosztorysów inwestorskich lub wykonanych robót wynosiła minimum 2 000 000,00 zł brutto. (...)"
Czy według was to jest czytelne, że chodzi o wykazanie się jednym budynkiem o wartości robót minimum 2 miliony brutto czy też o inwestycję budowlaną o wartości minimum 2 miliony brutto - niezależnie od liczby budynków?
Dostałem takie wezwanie do wyjaśnień - złożyłem referencje na nadzór nad termomodernizacją 6 budynków o łącznej wartości circa 7 milionów, a zamawiający żąda wskazania jednego budynku z tych sześciu o wartości robót minimum 2 miliony złotych brutto.
Dodam, że jest tydzień po terminie związania ofertą (zamawiający nie kierował prośby o przedłużenie), moja oferta została już wybrana, ale konkurencja złożyła zażalenie do zamawiającego. Czy w związku z upływem TZO jestem zobowiązany w ogóle do udzielania wyjaśnień?
P.S. Uzupełnię wpis o to, że jeden ze wskazanych w moich referencjach budynków był warty, według kosztorysu, powyżej 2 milionów złotych. Jestem tylko ciekaw opinii forumowiczów.