1

Temat: Protokół

Przetarg nieograniczony do progu unijnego.
jakie powinny być załaczone druki dodatkowe do ZP-2 i ZP-2/PN.
Wyczytalam, ze ZP-14 i ZP-21  tylko nie wiem o co chodzi z ZP 14?
Co to są oferty orientacyjne ?

dziekuje z góry za pomoc

2

Odp: Protokół

Oferty orientacyjne wystepują w dynamicznym systemie zakupów (Rozdział 2 Pzp).

3

Ja do ZP-2 załączam ZP-11, 12, 17, 21

4

ZP11, ZP12, ZP17, ZP 21, w razie wykluczenia lub odrzucenia ZP18 i ZP19 itd. Ale po co ZP 14? Art. 105 - o.o. Ustanawiasz dynamiczny system zakupów?

5

znowu mnie uprzedziłeś

6

Uprzedziłem bez uprzedzenia wink
I jeszcze ew. ZP-22 smile

7

i ew. ZP23 tongue, "język do Jacka"

8 (edytowany przez jacek0707 2008-02-26 08:51:20)

hmm

9

No właśnie, jak to jest z tymi drukami dodatkowymi. W obowiązującym rozporządzeniu dot. protokołu jako druki dodatkowe w przetargu poniżej progów unijnych wymieniono tylko ZP-14, 21 i 24 (paragraf 3 rozporządzenia).; czyli pozostałe - 12,17,18,19 - nie są obecnie konieczne? W protokole ZP-2 również brakuje odwołań do tych druków, są tylko w ZP-1.

10

W ZP2 brakuje ale wskazuje na nie paragraf 3 ust 1 rozporządzenia

11

lzmiuw napisał/a:

No właśnie, jak to jest z tymi drukami dodatkowymi. W obowiązującym rozporządzeniu dot. protokołu jako druki dodatkowe w przetargu poniżej progów unijnych wymieniono tylko ZP-14, 21 i 24 (paragraf 3 rozporządzenia); czyli pozostałe - 12,17,18,19 - nie są obecnie konieczne?

Nie da sie ukryć.

12

Nikt nie próbuje ukrywać smile

13

Konieczne nie są, ale można je stosować? bo przeciez informacje w nich zawierane - zwłaszcza 12 i 17 - są dosyć istotne dla postępowania, nieprawdaż?

14

lzmiuw napisał/a:

bo przeciez informacje w nich zawierane - zwłaszcza 12 i 17 - są dosyć istotne dla postępowania, nieprawdaż?

Prawdaż tylko cóż stąd skoro obowiązku ich sporządzenia nie ma - no ale na nadgorliwość też ciężko znaleźć środek smile.
Każdy dodatkowy niewymagany przepisami kwit to potencjalne źródło pożywki dla kontroli - takie jest moje motto tongue

15

Marko napisał/a:

Każdy dodatkowy niewymagany przepisami kwit to potencjalne źródło pożywki dla kontroli - takie jest moje motto tongue

To motto jest również moje! tongue