Temat: Spółka cywilna, pełnomocnictwo
Witam, mam kilka wątpliwości.
Przetarg powyżej progów, dofinansowany.
1. Ofertę złożyło konsorcjum: Spółka cywilna (lider) i jakiś partner konsorcjum.
Formularze ofertowe zostały wytworzone w papierze, podpisane przez dwie osoby ze spółki cywilnej (lider), następnie zeskanowane i opatrzone podpisem elektronicznym TYLKO przez JEDNĄ osobę ze spółki cywilnej.
Rozumiem, że to nieprawidłowe? Z tego co wiem, druga osoba nie posiada nawet podpisu elektronicznego.
Oferta jest najtańsza. Da się uratować? Wezwać o uzupełnienie o pełnomocnictwo lub umowę spółki, z których wynikałoby, że podpisywać może tylko jeden członek spółki? (i tak pewnie będzie ciężko, skoro nie posiada podpisu kwalifikowanego).
2. Inna oferta złożona przez konsorcjum - działalność gospodarcza pan X i jakaś firma. Pan X dostał pełnomocnictwo do reprezentacji. Wszystkie dokumenty podpisem elektronicznym podpisał syn pana X. W CEiDG znalazłem, że jest wpisany jako pełnomocnik, ale nie wiadomo w jakim zakresie. Czy to wystarczy czy mam pisać o wyjaśnienie zakresu tego pełnomocnictwa czy o uzupełnienie (tylko o co?)