1

Temat: dokumenty na wezwanie

z art. 26 ust. 1/2
wyznaczony termin 10/5 dni.
czy w tym czasie wykonawca może pierwsze dnia przesłać 1 dokument, kolejnego dnia następny dokument, ostatecznie w wyznaczonym terminie przekaże wszystkie dokumenty na wezwanie.

2

Odp: dokumenty na wezwanie

zes napisał/a:

z art. 26 ust. 1/2
wyznaczony termin 10/5 dni.
czy w tym czasie wykonawca może pierwsze dnia przesłać 1 dokument, kolejnego dnia następny dokument, ostatecznie w wyznaczonym terminie przekaże wszystkie dokumenty na wezwanie.

Uznałbym.

Miałem taką sytuację jak byłem na urlopie i po powrocie zobaczyłem, że dokumenty były złożone etapami. Uznałem to bo byłem pewien że udowodnię, że nie kontaktowałem się z Wykonawcą i podpowiedziałem mu czego jeszcze nie złożył - zawsze jest ryzyko, że ktoś oskarży cię o nierówne traktowanie Wykonawców poprzez informowanie jednego z nich co ma jeszcze przesłać.

Jak coś jest nie tak to zawsze czekam do końcowej daty i wtedy wzywam z 26.3

3

no właśnie, też uznałem, skoro miał czas wyznaczony, nie jest chyba nigdzie powiedziane, że wszystkie doki ma złożyć jednocześnie.

a uznalibyście sytuację, gdy wykonawca jednego dnia składa wykaz dostaw, kolejnego wycofuje uznając że jest nieprawidłowy, by kolejnego dnia złożyć już docelowy wykaz.
wszystko oczywiście w terminie wyznaczonym.

4

Nigdy nie miałem takiej sytuacji, nie słyszałem też o wycofywaniu złożonych dokumentów. Jeżeli to było składane z 26.1/26.2 to chyba bym wezwał do wyjaśnień z 26.4 pisząc że mam dwa wykazy i niejako ignorując fakt wycofania wykazu.