1

Temat: omyłka rachunkowa

Witam wszystkich piszących na forum, zwłaszcza tych co tak duzo podpowiadają smile
Mam pytanko takie proste na poczatek.
W przetargu na dostawę sprzętu komputerowego wykonawca obliczając cene oferty  pomylil się podając w formularzu ofertowym cenę uzwgledniająca 1 zestaw komputerowy a powinien uwzględnic cene 8 zestawów. (cena jednostkowa zestawu jest prawidłowo obliczona). czy taka pomyłka nadaje sie do poprawienia w trybie 88.1.1a

2

Odp: omyłka rachunkowa

oczywiście, i jeżeli on wyrazi zgodę na poprawienie tej omyłki to będzie ok. (chociaż to dziwne że mógł się w ten sposób pomylić)

3

cena zestawu X 8 = cena zestawu, tak? do poprawienia przez zamawiacza

4

No pomylił sie i to o 18.168 zł, a ja juz mialem żądać wyjaśnień rażaco niskiej ceny smile

5

No i po co jak kobiety nad toba czuwają i ci pomagają wink

6

Dzieki za potwierdzenie moich przemysleń, więc  teraz wysyłam zawiadomienie czekam na odpowiedź i dopiero dokonuje wyboru najkorzystniejszej oferty, Chyba się nie myle , poradźcie coś bo odkąd "bawię " sie zamówieniami to jakoś omyłki rachunkowe mnie omijały smile

7

poprawiasz omyłki, iloczyn i sumę, piszesz pismo, wysyłasz do wszystkich wykonawców, którzy złożyli oferty(art 87 ust 2) i czekasz 7 dni (art. 89 ust 1 pkt 7)