1

Temat: godzina na pełnomocnictwie vs. podpisanie oferty_konsorcjum

konsorcjum złożyło ofertę i ustanowiło pełnomocnika - data udzielonego pełnomocnictwa 03.11.2021 r. pierwszy podpis o godz. 21:09:11, a drugi podpis godz. 21:10:57.
Pełnomocnik podpisał ofertę w dniu 03.11.2021 r. o godz. 21:07:55, czyli przed godziną udzielonego pełnomocnictwa.
Pierwszy raz mam do czynienia z taka sytuacją i nie za bardzo wiem co mam zrobić. Czy macie może takie doświadczenia i podzielicie się jak do tego podeszliście?

2

Odp: godzina na pełnomocnictwie vs. podpisanie oferty_konsorcjum

Nie widzę dokumentów ale z tego co czytam to wnioskuję, że piszesz o datach i godzinach złożenia podpisów elektronicznych na dokumentach lub ich kopiach. To wskazuje tylko na datę podpisania dokumentów dołączonych do oferty a nie ich faktycznego powstania. Ja bym się tym nie przejmował.

3

Tak to daty i godziny złożonych kwalifikowanych podpisów elektronicznych na dokumencie elektronicznym.

4

Czyli ta data i godziny nie mają nic wspólnego z faktycznym sporządzeniem dokumentu a tym bardziej udzieleniu pełnomocnictwa.

5

Tylko ja to rozumiem w ten sposób, że data (godzina) złożenia ostatniego podpisu na pełnomocnictwie jest udzieleniem tego pełnomocnictwa. Stąd moja wątpliwość, że jesli pełnomocnik podpisał formularz oferty wczesniej niż zostało mu udzielone pełnomocnictwo to czy miał do tego upoważnienie.

6

Nie wiem jak wygląda ten dokument pełnomocnictwa, jeżeli jest to skan dokumentu papierowego z jakąś wsteczną datą to nie ma problemu. Ponadto liczy się godzina i data złożenia oferty a w tym terminie jak rozumiem pełnomocnictwo było już z pewnością ważne.