1 (edytowany przez Zamawiający25 2022-09-22 12:19:27)

Temat: Wysokość kar

Jak mam określić max. Wysokość kar jeśli mam wynagrodzenie za godzinę usługi? Mogę wpisać wielokrotność tej stawki?
Np. za nie terminowe rozpoczęcie wykonania usługi 5-krotnosć stawki za każdą godzinę opóźnienia?

2

Odp: Wysokość kar

Jako gospodarz możesz postawić swoje warunki. Najlepiej jak piszesz odnieść się do wielokrotności tego co oferuje wykonawca lub jeśli masz max zakres umowy to do niego. To zależy od warunków wykonania

3

Dziękuję

4

Zamawiający25 napisał/a:

Jak mam określić max. wysokość kar jeśli mam wynagrodzenie za godzinę usługi? Mogę wpisać wielokrotność tej stawki?
Np. za nie terminowe rozpoczęcie wykonania usługi 5-krotnosć stawki za każdą godzinę opóźnienia?

Tak, ale lepiej zamiast "opóźnienia" wpisać "zwłoki".

5

Wyjaśnij tylko co rozumiesz pod pojęciem maksymalnej wysokości kar. Czy jest to kwota, o której mowa w art. 436 pkt 3) ustawy PZP, czy też stawka jednostkowa (w Twoim przypadku ta 5 -krotność stawki za godzinę opóźnienia)

6

MIRAS napisał/a:
Zamawiający25 napisał/a:

Jak mam określić max. wysokość kar jeśli mam wynagrodzenie za godzinę usługi? Mogę wpisać wielokrotność tej stawki?

Tak, ale lepiej zamiast "opóźnienia" wpisać "zwłoki".

Ja piszę opóźnienia ale dodając z winy wykonawcy, to termin trochę szerszy.