Temat: Stawka roboczogodziny jako wartość oferty?
Przygotowuję postępowania na naprawy urządzeń dźwigowych. Dotychczas kiedy miałam postępowania na naprawy nie miałam problemu bo zakres naprawy był określony. Tym razem jest inaczej.
Umowa ma być na okres 8 miesięcy. Dotychczasowa umowa na przeglądy i naprawy została wykorzystana w części dot. napraw i stąd kolejne postępowanie na same naprawy.
Mam (wiadomo) kwotę, którą chcemy przeznaczyć na realizację zamówienia i to będzie wartość umowy, z której będę na podstawie faktur schodziła, w oparciu o składniki cenotwórcze (roboczogodzina i koszt zakupu/materiał). Nie wiem czy jasno i logicznie to opisałam
Teraz moje pytanie:
Czy w ofercie jako kryterium ceny i jednocześnie wartość oferty mogę wymagać podania stawki roboczogodziny? Taki opis mam w FO i SWZ:
Składniki cenotwórcze:
R (roboczogodzina) - ... zł netto / r-g + stawka VAT w wysokości ...% = ... zł brutto / r-g
Kz (koszt zakupu) - .....% (M - materiał)
R/godz. brutto ... PLN/godz. <-- to byłaby wartość oferty.
Czy mogę dokonać wyboru oferty w oparciu o stawkę roboczogodziny (i oczywiście pozostałych kryteriów)? Nie jestem w stanie (nie stricte ja) podać ile godzin Wykonawca miałby przyjąć do wyliczenia wartości oferty.
Jeśli to co napisałam nie ma ładu i składu to sorki ;P