Temat: maile do wykonawców,którzy pobrali SIWZ
Jak wysyłacie maile, hurtem/ze średnikiem/, czy osobno,żeby nie dowiedzieli sie jedni o drugich?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → maile do wykonawców,którzy pobrali SIWZ
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak wysyłacie maile, hurtem/ze średnikiem/, czy osobno,żeby nie dowiedzieli sie jedni o drugich?
Ja wysyłam osobno.
osobno
dotyczy np. pytań do SIWZ, lub protestu na siwz , modyfikacji SIWZ ,.. OSOBNO
HURTEM..... po otwarciu ofert ... jak już wszytsko zaczyna sie rozjaśniac albo gmatwać :-)
a może macie jakiś prostszy sposób niż wklepywanie np. 30 adresów mailowych, i wysyłanie ich osobno do wykonawców tylko po to zeby sie nie dowiedzieli jedni o drugich? a własciwie jest gdzies jakis zakaz, że nie mogą wiedzieć o sobie wzajemnie?
a może macie jakiś prostszy sposób niż wklepywanie np. 30 adresów mailowych, i wysyłanie ich osobno do wykonawców tylko po to zeby sie nie dowiedzieli jedni o drugich? a własciwie jest gdzies jakis zakaz, że nie mogą wiedzieć o sobie wzajemnie?
Porada z gatunku komputerowych: zamiast pisać adresy odbiorców wiadomości w nagłówkach "do" lub "do wiadomości" (w outlookowej terminologii "DW"), napisz je w nagłówku "ukryte do wiadomości" czy jak to tam tłumaczyć (w outlookowej terminologii "UDW", po ludzku "BCC"). Wówczas żaden z odbiorców tej wiadomości nie pozna adresów pozostałych odbiorców, którzy w tym polu zostali umieszczeni. A wysyłasz do wszystkich za jednym zamachem.
jeśli to prawda to jesteś GREAT
Sprawdź
wszystko fajnie, tylko w jaki sposób mam potwierdzenie do kogo wysłałam , skoro wszystko jest takie utajnione? jak moge to sprawdzic?
Ty widzisz do kogo wysłałaś (czyli pole BCC). Odbiorcy nie widzą.
faktycznie GENIALNE w swojej prostocie !
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → maile do wykonawców,którzy pobrali SIWZ
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc