Temat: zdublowane dokumenty
Czy w prowadzonych postępowaniach zdarzają się oferty ze zdublowanymi dokumentami, np. oferta w pdfie oraz w formacie edytora tekstu + plik z podpisem?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → zdublowane dokumenty
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy w prowadzonych postępowaniach zdarzają się oferty ze zdublowanymi dokumentami, np. oferta w pdfie oraz w formacie edytora tekstu + plik z podpisem?
u mnie nie, ale jeśli dokumenty tożsame nie widzę problemu
Ja miałem, pytałem wykonawcę (jednoosobowa działalność malutka firma rodzinna) o powód. Odpowiedź była zgodna z przewidywaniami. Przez tą całą p........ą elektronizację ja nie wiem jak mam wysyłać oferty. Zajmuje mi to 3 razy więcej czasu niz poprzednio i do momentu otrzymania potwierdzenia od zamawiającego nie mam pewności czy ofertę wysłałem czy nie.
do mnie dzwonią często czy dokumenty doszły - nie widzę problemu żeby odpowiedzieć czy doszły czy nie.
Niektóre platformy pokazują tylko liczbę ofert i wtedy nie pomożesz...
Nie czytają SWZ.
Z reszta ja nie widziałem możliwości weryfikacji kto jakie dokumenty złożył wraz z ofertą.
Jak ilość stron danego dokumentu jest niewielka to okej ale jeżeli mam kilkunastostronicowy formularz ofertowy w pdfie i równolegle w docx, który zawiera specyfikację oferowanego sprzętu to nic tylko czekać aż gdzieś się wyspie.
Szkoda, że plików w formacie odt/jpg/pptx nie zapisują....
Niektóre platformy pokazują tylko liczbę ofert i wtedy nie pomożesz...
Czy pisząc niektóre masz na myśli eZamówienia bo ta właśnie tak ma. Nie bardzo rozumiem po co to ukrywać
Tak, akurat o ezamówienia mi chodziło.
Bo to pośrednio informacja o złożonych ofertach. Dzwoni wykonawca krótko przed składaniem ofert, z troski pyta, czy jego oferta wpłynęła, zamawiający mówi, że nie ma żadnej oferty i wykonawca ma informację o braku konkurencji. To tak w teorii, zakładając cwaniactwo wykonawcy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → zdublowane dokumenty
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc