Temat: Uprawnienia drogowe
W warunku wymagano kierownika robot w specjalności drogowej. zadanie dotyczy remontu drogi gminnej publicznej. Czy technik drogowy spełnia warunek bo różne opinie słyszałam. Jak się do tego odnosicie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Uprawnienia drogowe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W warunku wymagano kierownika robot w specjalności drogowej. zadanie dotyczy remontu drogi gminnej publicznej. Czy technik drogowy spełnia warunek bo różne opinie słyszałam. Jak się do tego odnosicie?
Istotna jest treść dokumentu i wymagań. Jeśli z dokumentu wynika, że osoba posiada uprawnienia do kierowania robotami drogowymi, a taki był warunek udziału oraz nie wymagano uprawnień bez ograniczeń, to powinno być ok.
Jeszcze mam takie pytanie: Zadanie z PROW na przebudowe drogi gminnej (pobocza, zjazdy, nawierzchnia) ale na zgłoszenie nie pozwolenie. Czy mam wymagać kierownika budowy czy kierownika robót. I czy w ograniczonym zakresie czy bez ograniczenia. Nauczona byłam , że kierownik budowy to jak jest pozwolenie a tu mam zgłoszenie i nie wiem
Żądaj po prostu osoby posiadającej uprawnienia do kierowania robotami budowlanymi w specjalności drogowej. Rodzaj uprawnień zależy od klasy drogi.
Przebudowa nie ma decyzji i w związku z tym żądasz tego co chcesz bo nie masz obowiązku. Możesz zaznaczyć kierownika robót jak chcesz i jaki chcesz zakres uprawnień. Możesz też zrobić tylko wymóg doświadczenia i bez uprawnień. Nie ma wymogu w świetle prawa budowlanego.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Uprawnienia drogowe
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc