Temat: zamówienia tego samego rodzaju
Czy Waszym zdaniem usługi w zakresie "wprowadzania danych" kod CPV 72312000-5
i usługi komputerowe w zakresie archiwizowania" -kod CPV 72252000-6 to zamówienia "tego samego rodzaju?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → zamówienia tego samego rodzaju
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy Waszym zdaniem usługi w zakresie "wprowadzania danych" kod CPV 72312000-5
i usługi komputerowe w zakresie archiwizowania" -kod CPV 72252000-6 to zamówienia "tego samego rodzaju?
Wg mnie nie
Zależy co tak naprawde chcesz zaliczyć do każdej z tych grup.
Tak naprawde ,nie będę ukrywać ,szukam dobrego uzasadnienia do tego aby każda z tych czynności stanowiła zamówienie "innego rodzaj u"co dałoby mi podstawę do wyszacowania wartości w każdej z nich do progu 14 tys.euro.W realu wygląda to tak ,ze osoby zatrudnione na umowę zlecenie przy tych czynnościach zarówno przy wprowadzaniu jak i archiwizowaniu pracowałyby na danych zawartych w bazie komputerowej :jedni wprowadzaję te dane do bazy ,inni je "obrabiają" ....ale nie wiem czy to jest zasadnicza różnica? zarówno jeden jak i drugi rodzaj zamówienia można uzyskać u tego samego Wykonawcy ,a to podobno decyduje o tym czy zamówienia są tego samego rodzaju.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → zamówienia tego samego rodzaju
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc