1

Temat: Nie równe traktowanie oferentów przy ocenie ofert

Witam. W przetargu na funkcję Nadzoru Inwestorskiego nad budową sieci sanitarnych w okresie 1-go roku, zamawiający odrzucił ofertę (złozono dwie) z powodu błędu w wyliczeniu ceny, polegającego na róznicy o jeden grosz pomiędzy ceną netto pomnożoną przez 22 % (VAT), a podaną ceną brutto.  Identyczny błąd w wyliczeniu ceny (o 1 grosz) posiada oferta wybrana przez zamawiającego jako najkorzystNiejsza (cena oferty była Niewiele niższa). Może ktoś mi powie, czy zamawiający postąpił zgodNie z ustawą ? Czy powiNien rówNież odrzucić wybraną ofertę ze wzgl. na taki sam błąd w wyliczeniu ceny ? Czy została naruszona naczelna zasada udzielania zamowień publicznych (Art.7 ust.1) równego traktowania i uczciwej konkurencji przy oceNie ofert ? Mój protest odrzucono.  Co robić ? Czy mam jakąś szansę w Krajowej Izbie Odwoławczej ?. Z góry dziekuję za porady. Pozdrowionka.

2

Odp: Nie równe traktowanie oferentów przy ocenie ofert

1.Jak zamawiajacy kazał obliczyć cene? Od tego zależy odpowiedź co do zasadności odrzucenia. Nie zmienia to faktu, że zasady powinny dotyczyć wszystkich jednakowo

euroman napisał/a:

(cena oferty była niewiele niższa).

Rozumiem, że cena wybranej?
Skoro tak to

euroman napisał/a:

Czy mam jakąś szansę w Krajowej Izbie Odwoławczej ?

marne ...

Jeśli odrzucenie zasadne to można by próbować uwalić przetarg...

3

dlaczego marne Marko?
jeżeli jest dokładnie tak jak pisze euroman to myślę że ma duże szanse

4

A interes prawny gdzie?

5

przecież jeżeli druga zostanie odrzucona to przetarg bedzie powtó

6

A interes prawny nie ma przypadkiem dotyczyć TEGO postępowania? (Piotrek siedź cicho wink )

7

big_smile

8

danaug napisał/a:

przecież jeżeli druga zostanie odrzucona to przetarg bedzie powtó

no i to niby ma być interes prawny? że przetarg zostanie powtórzony?
a jeśli nie to co? tongue