1

Temat: Udostępnianie informacji publicznej

Czy w przypadku udostępniania informacji publicznej np. oferty złożone w przetargu lub protokół postępowania trzeba zachować jakieś specjalne procedury?

2

Odp: Udostępnianie informacji publicznej

ja spotkałem sie na niektórych stronach urzędów z formularzem wniosku o udostępnienie informacji publicznej. Trzeba poszukać. Bo musi byc slad kto prosł i co dostał dlatego ze mozna pobierac opłatę za koszty przygotowania takiej info - ksero, druk itp.

3

Poza tym później na przykład na rozprawie przed Zespołem Arbitrów w łatwy sposób wykażesz (jeśli będzie taka potrzeba) od kiedy wykonawca powziął wiadomość o danej sytuacji. Ja osobiście korzystam ze wzoru znajdującego się w leksie przy ustawie o dostępie do informacji publicznej w art 10 ustawy.

4

O, i taka odpowiedż-podpowiedź bardzo mi się podoba!

5

Karolino to też powinno Ci sie spodobać:

http://www.noweprzetargi.pl/index.php?mod=files&kat=69

Klikając na ten link znajdzesz kilka pomocnych wzorów formularzy m.in. wniosek o udostępninie informacji publicznej smile

6

W rozporządzeniu z 19.05.2006 w sprawie protokołu postępowania mówi się, że zamawiający umożliwia w swojej siedzibie sporządzanie kopii lub odpisów protokołu wraz z załącznikami, natomiast przesyła na wniosek wykonawcy kopię protokołu. Co z zainteresowanymi nie będącymi wykonawcami? Czy mogą tylko sporządzać kopie i odpisy w siedzibie, a nie wysyła się im protokołu?

7

Wysyła im sie protokół, ale nie w trybie PZP, a w trybie ustawy o dostepie do informacji publicznej.