1

Temat: niepełny protest

Witam!
CZy ktoś z Was otrzymał niepełny protest - tj. dotarły do mie tylko dwie ostatnie strony z czterech. Że jest to protest wynika tylko z ostatnij linijki pisma - co z tym zrobić? Zgodnie z interp. Czajkowskiego nie mogę się zapoznać z treścią protestu (całą treścią) więc traktuję całą sprawę tak jak by nie było protestu.
CZy dobrze myślę??

2

Odp: niepełny protest

co to znaczy dotarły? To fax czy pisemny?

3

otrzymany faksem

4

Czy całość faksu to te 2 strony czy też wygląda to tak jakby ktoś puścił 4 ? Po długości wydruku to stwierdzisz

5

strony otrzymanego pisma są numerowane przez wysyłającego faks a do mnie dotarłą tylko 3 i 4 strona. Wygląda to tak - jakby ktoś wysłał tylko te dwie strony.

Z treści przesłanego dokumenty mogę się tylko domyślać czego dotyczy, ale brak - na co jest wnoszony protes i czego rządają  i domyślam się tylko że jest on do mnie skierowany...

6

W takim razie nie dostałeś protestu i nic nie robisz.

7

super, że jest jeszcze ktoś, kto potwierdza mój tok myślenia... ale mam wątpliwości, dlatego wolałam zapytać.
Pozdrawiam!

8

dobrze by bylo, gdybys mial potwierdzenie z faksu, ze rzeczywiscie otrzymales tylko dwie strony...  w przeciwnym razie ktos moz e cie oskarzyc o to, ze celowo je gdzies zawieruszyles...

9

NA moje szczęście jest to elekrtoniczny faks - jeśli przeszłyby 4 strony to nie dałoby się pocyganić, że otrzymałam tylko 2  - elektronicznie mam potwierdzone otrzymanie tylko dwóch stron z dodatkową adnotacją, że jest to tylko 3 i 4 strona. wink

10

"No masz babo placek" ... dzisiaj wpłynął ów pełny protest (nadany na poczcie) od tego samego wykonawcy  - dzisiaj jest już po terminie, ale mam wątpliwości...
Skłaniam się do odrzucenia protestu jako wniesiony po terminie, jednak gdzieś czytałam (chyba wyrok), że należałoby uznać w takim przypadku, iż protest został wniesiony w terminie, bo wcześniej otrzymany faks "dawał coś do myślenia Zamawiającemu" mimo, że był nie czytelny (niekompletny)...

Nie wiem czy jest to  logicznie napisane, ale mniej więcej o to chodzi.

Proszę o podpowiedź.

11

Iwo napisał/a:

należałoby uznać w takim przypadku, iż protest został wniesiony w terminie, bo wcześniej otrzymany faks "dawał coś do myślenia Zamawiającemu" mimo, że był nie czytelny (niekompletny)...

Eeeee tam

12

Iwo napisał/a:

gdzieś czytałam (chyba wyrok), że należałoby uznać w takim przypadku, iż protest został wniesiony w terminie, bo wcześniej otrzymany faks "dawał coś do myślenia Zamawiającemu" mimo, że był nie czytelny (niekompletny)

Dla mnie to bzdura. Wykonawcy cały czas "dają coś do myślenia Zamawiającemu", ale nie można tych wszystkich postękiwań, pomruków i spojrzeń traktować jako konkretnych oświadczeń.
W terminie ma dotrzeć "protest" a nie "coś do myślenia", kawałek faksu czy inna szarada.
Ja bym odrzucił bez zastanowienia.

13

Marko napisał/a:

Eeeee tam

czyli rozumiem, że protest złożony po terminie?
To dobrze, bo właśnie piszę uzasadnienie do odrzucenia protestu smile i biję się z myślami ale czytam w kółko art. 180 ust.2 ustawy oraz art. 61 par. 1 KC - i myślę, że dobrze robię. wink
Pozdrawiam!