1

Temat: Niesolidny wykonawca - podstawa do odrzucenia

Czy mam prawo odrzucić ofertę (najkorzystniejszą!) w przypadku wykonawcy, który wcześniej kilkakrotnie wygrywał już u nas przetargi, jednak wykonanie tych zawsze było dalekie od ideału.
Jednym zdaniem, czy mam prawo odrzucić wykonawcę z którego robót dotychczas nie byliśmy zadowoleni. Jeśli tak na jaki art. mogę się powołać.
dziękuję
Ola

2

Odp: Niesolidny wykonawca - podstawa do odrzucenia

Odrzucić nie za bardzo smile, pozostaje tylko sprawdzić czy zachodzi przesłanka z 24.1.1  i czy można go wykluczyć a jego oferte uznac za odrzuconą. Innego wyjscia nie widzę, jedynie mozna poszukac jakiejś wady w ofercie smile

3

ola2 napisał/a:

Czy mam prawo odrzucić ofertę (najkorzystniejszą!) w przypadku wykonawcy, który wcześniej kilkakrotnie wygrywał już u nas przetargi, jednak wykonanie tych zawsze było dalekie od ideału.
Jednym zdaniem, czy mam prawo odrzucić wykonawcę z którego robót dotychczas nie byliśmy zadowoleni. Jeśli tak na jaki art. mogę się powołać.
dziękuję
Ola

niezadowolenie to jeszcze nie dowód i podstawa do odrzucenia....nie da się smile

4

Jest opinia na temat wykluczania z art. 24 ust. 1 pkt 1:

http://www.uzp.gov.pl/zagadnienia-merytoryczne/prawo-polskie/opinie-prawne/aktualne/wykluczenie-wykonawcy-na-podstawie-art-24-ust-1-pkt-1-ustawy

5

Bardzo dziękuję za pomoc.
Ola