Temat: Rozwiązac czy aneksowac ?? a może coś innego
Witam.Mam pytanko do forumowiczów, wprawdzie podobny temat juz był ale ...
Mam wykonawcę z którym są zawarte dwie umowy. Pierwsza w zeszłym roku z data obowiązywania do końca 2008 i druga zawarta miesiąc temu z data realizacji równiez do końca 2008(inne dostawy). Problem w tym że koleś przysyła mi pisemko że zmienia działalnosc poprzez przyłączenie sie do innego podmiotu. Wykonawca dotychczas był osobą fizyczną a teraz podaje mi że bedzie prowadził działalność jako sp z oo.. Oczywiście nie przekształca sie , tylko łączy z juz istniejaca spółką(pewnie kupił udziały jak sie domyslam). Problem w tym że nie bardzo można zrealizowac tą zeszłoroczną umowe do czasu połączenia(brak miejsca na magazynowanie). Jakby tego wszystkiego było mało to w przetargu tegorocznym w którym wyłoniono tego wykonawcę startowała równiez firma z którą sie teraz bedzie łączyć(nawiasem mówiąc oferte odrzucono). Poradźcie co z tym fantem zrobić. Bo ja najchetniej bym starał się zrealizować ta umowe tegoroczna(jakos towar upchniemy) a ewentualnie pomysleć nad rozwiązaniem tej zeszlorocznej.
Sorki za ten długi wywód ale starałem sie przedstawic całosc zeby nie było niedomówień Liczę na spory odzew