1

Temat: Wyjaśnienie treści oferty

Dwie sprawy:

1. Kosztorys ofertowy zawiera wszystkie 4 pozycje ujęte w przedmiarze (cena o.k.), ale bez rozbicia na koszt jedn., R, M, S - tak wymagane było w SIWZ. Czy w tej sytuacji można wezwać do wyjaśnienia treści oferty czy odrzucić bo jest niezgodna z SIWZ?

2. W formularzu oferty, w miejscu na wpisanie terminu wykonania Wykonawca pozostawia puste miejsce. Jednocześnie akceptuje projekt umowy, w którym termin wykonania jest zawarty. Sądzę,że Wyk zmyliła forma zapisu w formularzu, ponieważ jest tem miejsce na wpisanie dni a w tym przypadku terminem wykonania jest konkretna data.
Można wyjaśnić, trzeba odrzucić, czy nie rozdmuchiwać sprawy, w związku z tym, że w innym miejscu mamy ten termin?

Tak się teraz zastanawiam, co oznacza: Wyjaśnienie treści oferty, jeśli nic w ofercie nie można zmieniać?
Pomoże ktoś?

2

Odp: Wyjaśnienie treści oferty

Gdyby ktoś zechciał coś mi podpowiedzieć, sprawa jest pilna i okazuje się, że nie mam ani jednej oferty w porządku, jak zacznę odrzucać (a nie wiem czy powinnam) to jak nic wyjdzie mi z tego unieważnienie sad