1

Temat: art. 93.5 jak traktować wykonawcę

w postępowaniu PN miałem postępowanie protestacyjne. firma która mi składała protesty w końcu nie złożyła oferty. unieważniłem to postepowanie jednak z innych względów. i teraz mam pytanie. zmienaim tryb na ZOC i czy jak ten wykonawca złoży wniosek o SIWZ muszę mu jądać, skoro wczesniej nie złożył oferty, czy jest wykonawcą. jak go traktować. moim zdaniem wykonawcąbył do dnia składania ofert, skoro jeje nie złożył wykonawcami są tylk oci którzy złożyli oferty i tylko na ich wniosek musze im dać SIWZ. proszę o opinie:)

2

Odp: art. 93.5 jak traktować wykonawcę

postepujesz tak jak nakazuje art69 i 71 pzp w tej sprawie ......ZOC  to inny tryb niz PN

3

wie ze ZOC to inny tryb, ale art. 93 dotyczy wszystkich postępowań nie ma wzmainki o zmianie trybu i że nie dotyczy w innym. ale bardzo dziękuję za opinię:)

4

wybacz, ale teraz to nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi?

5

moze faktycznie namieszałem smile ale art. 93 dotyczy każdego trybu. nie ma zapisu ze po zmianie trybu postepowania nie dotyczy zapis wysyłania SIWZ wykonawcy który był w poprzednim postepowaniu. Nie wiem czy doibrze to interpretuję ten zapis. ale chodzi mi tylko w sumie o to czy firma która nie złożyła oferty w postepowaniu posiada dalej status wykonawcy? pozdrawiam

6

jezeli nie złozyła oferty w postepowaniu np.PN to nie posiada statusu wykonawcy a kto jest wykonawca masz w art 2.11...a zmieniajac tryb wszczynasz nowe postepowanie .

7

dzięki madziulek za twoją opinię:) tylk oamm pytanko czy zmiana trybu to nowe postępowanie skoro dotyczy teg osamego przedmiotu zamówienia? czy reguluje to jakiś przepis prawny? smile trochę cię męczę ale Pzp to temat rzeka....:)

8

zmiana trybu to nowe postepowanie.........a idac Twoim tokiem myslenia zmierzamy do odwrócenia tematu a mianowicie czy ten sam przedmiot zamówienia mozna przeprowadzic w róznych trybach? wink tongue

9

I. napisałeś że firma która składała protesty nie złożyła oferty - a jakim cudem składali protesty (jako kto?) nie rozumię
II. jeżeli robisz zoc - to Ty wybierasz do kogo wysyłasz siwz, nikt nie może złożyć wniosku o siwz (nie ma nic takiego)

10

Yahoo, moim zdaniem nie musisz zawiadamiać tej firmy o nowym postepowaniu.
Nie wchodząc w temat, czy był on wykonawcą w PN czy nie, to z cała pewnością jeśli nie złożył oferty, to nie ubiegał się o udzielenie zamówienia. A tylko takie podmioty nalezy zawiadomić.

11

do madziulka   - wiem że ten sam przedmiot zaówienia w różnych trybach to właśnie tak jak napisałaś smile tongue
do danaug   -  protesty składał na zapisy SIWZ

a do wszystkich bardzo dziękuję za pomoc smile

a co do zawiadamiania to tak uważałem , ze wykonawcą jest po terminie składania ofert ten który złożył ofertę. dzieki