1

Temat: protokół ZP-2

Wykonawca żąda od nas protokołu ZP-2, przed terminem otwarcia ofert z wypisana sumą  jaką przeznaczamy na zamowienie. Co robic? Protokół jest jawny od początku, a część jego załączników dopiero po otwarciu ofert . Ale cenę podaje sie bezpośrenio przed otwarciem ofert. Już się zamotałam. Pomóżcie sad

2

Odp: protokół ZP-2

poinformuj go, ze zgodnie z art86.3 moze te informacje uzyskac bezposrednio przed otwarciem a z protokołu gdzie ma zostac wpisana zgodnie z art 86.5 czyli dopiero po otwarciu ofert wink

3

tak tez sądze, protokół zostanie wysłane ale bez podanej kwoty.
dziękuje bardzo.
pozdrawiam

4

Nie trzeba wpisywać kwoty, wykonawca może dostać ZP-2 Ale bez tej informacji.
Pozdrawiam.

5

protokół ZP-2 wypełnia sie "na bieżąco" a więc pkt. 5 "Otwarcie ofert" wypełnia sie dopiero po otwarciu ofert, bo wcześniej nie znamy danych aby wypełnić cały punk 5 druku ZP-2

6

a własnie w tym punkcie znajduje sie informacja o pieniądzach które zamierzamy przeznaczyc na zadanie ...

7

A wg. mnie można im przesłać ten protokół z tą wartością szacunkową a oni się do niej dopasują bo to nie jest zabronione a dla rozstrzygnięcia postępowania nawet wskazane bo w ten sposób unikamy sytuacji unieważnienia przetargu z powodu braku ważnych ofert, ja bym się bardziej zastanawiała czy tą informację powinnam wysłać też do pozostałych zainteresowanych i na stronkę skoro to zapytanie do postępowania

8

ale można to podać po otwarciu ofert

9

ale można to podać po otwarciu ofert

10

Ujawnienie wartości szacunkowej mnie np. ułatwia sprawę. Wartość tę podaję w ogłoszeniu o zamówieniu również do progu unijnego.
Tylko nie należy mylić tej wartości z kwotą przeznaczoną na sfinasowanie!

11

Inga napisał/a:

Ujawnienie wartości szacunkowej mnie np. ułatwia sprawę.

A co konkretnie Ci to ułatwia?

12

Jakoś Wykonawcy często interesują się tą kwotą, a potem jest więcej ofert trafionych w kwotę przeznaczoną na sfinasowanie.