1

Temat: protokół ZP-1, szacunkowa wartość w ogłoszeniu

jaką  właściwie powinno się wpisywać szacunkową kwotę w ogłoszeniach , jedni wpisują dokładnie taką jaką Zamawiajacy przeznacza , inni podają wg progów np. pow. 137 000?, jeszcze inni piszą jakieś przedziały między np.1 300 000, a 2 600 000 . Czy protokół ZP-1 mogę udostępnić na etapie ogłoszenia- na prośbę firmy    z kwotą jaką przeznaczam- podanie kwoty ma plusy i minusy -. wszyscy wiedzą  ile mam piniedzy i konkuruja , aby podać niższą  , ale też przy zawyzonej wycenie może okazać się ,że stracę

2

Odp: protokół ZP-1, szacunkowa wartość w ogłoszeniu

protokół jest jawny od chwili wszczęcia, wiec kwota też.

3

Ro70 napisał/a:

ale nie trzeba jej wpisywac przed otwarciem ofert smile

4

czy po wysłaniu, na wniosek jednego  wykonawcy protokołu zP-1 z podaniem wartości jaka zamawiajacy przeznacza na realizację zamówienia  należy ten protokół udostepnić innym również  jeśli o taki nie wnioskują wg mnie  nie, ale czy to jest równe traktowanie gdy jeden zna kwotę a inni nie

5

maciek1 napisał/a:

czy (...) należy ten protokół udostepnić innym również  jeśli o taki nie wnioskują

to czemu chcesz im udostepniac?

6

wcale nie chcę,

7

to w czym problem?

8

Piotrek napisał/a:
Ro70 napisał/a:

ale nie trzeba jej wpisywac przed otwarciem ofert smile

konstrukcja protokołu, fakt , że jest sporządzany w trakcie postępowania, jak i sama nazwa prtokół wskazuja, że trudno dojść do pkt 4 czy 5 bez wypełnienia pkt 2, gdzie trzeba podać opis i wartość. A jeśli nie wypełniać pkt 2 - wartość, to po co w ogóle coś wypełniać przesłać wykonawcy - jak zażąda - czysty protokół, albo lepiej link do www.noweprzetargi.pl niech se menda sam pobierze druk i tyłka nie zawraca smile
Niniejszym, pozwalam sobie, nie zgodzić się z Twoim stanowiskiem.

9

Ro70 napisał/a:

Niniejszym, pozwalam sobie, nie zgodzić się z Twoim stanowiskiem.

Weź jednak pod uwagę, że to nie tylko moje stanowisko, lecz obowiązujace prawo.
Vide: Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie protokołu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego (Dz.U. nr 87 poz. 606) - załącznik nr 1, druk ZP-1, pkt 2.

10

czytałem rozporzadzenie, nijak nie moge znaleźć, że wartość wpisuję po otwarciu ofert

11

A jak brzmi u Ciebie pkt 2 protokołu? Bo u mnie jest taki fragment:

Wartość zamówienia/umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów/* ustalona została na kwotę ................... zł,    co stanowi równowartość ............................... euro(można wypełnić po otwarciu ofert).

12

ok, masz rację!