Temat: wyjaśnienia
poprosiłam wykonawce o zlożenie wyjasnień dotyczących oferty, oczywiście nie odpowiedział na moje pismo. Na jakiej podstawie mam odrzucić ofertę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → wyjaśnienia
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
poprosiłam wykonawce o zlożenie wyjasnień dotyczących oferty, oczywiście nie odpowiedział na moje pismo. Na jakiej podstawie mam odrzucić ofertę?
niestety, ale w ustawie brak sankcji w takim przypadku.
ależ są - jeżeli prosiłaś o wyjaśnienia tzn że uważałaś że treść oferty nie jest tożsama z treścią siwz - czyli chcą dać nie to co chciałaś, chyba że było inaczej
ależ są - jeżeli prosiłaś o wyjaśnienia tzn że uważałaś że treść oferty nie jest tożsama z treścią siwz - czyli chcą dać nie to co chciałaś, chyba że było inaczej
za sam fakt nie złozenia wyjaśnien oferty odrzucuć sie nie da..........mozna jezeli istnieje inna przyczyna ,ale tego z wypowiedzi Doroty nie wiadomo
postęppwanie dot. robót budowlanych, niestety projektant opisał przedmiot za pomocą znaków towarowych wiec zastosowałam zapis "lub równowazny" i ookresliłam co rozumiem przez równoważne. Wykonawcy mieli (jeśli wykorzystają materiały równoważne) zlożyc specyfikacje produktów równowaznych. wykonawca załaczył specyfikację jednak powzięlismy watliwości co do jej równoważności, wiec wystąpiłam o wyjasnienia ale nie odpowiedział:( co dalej
trudno tak jednoznacze odpowiedziec.... ale jezeli precyzyjnie okreslone zostały parametry i wymogi jakosciowe co do tej równowaznosci i nadal istnieja uzasadnione watpliwosci co do równowaznosci oferowanego towaru to taka oferta powinna zostac odrzucona.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → wyjaśnienia
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc