Temat: remont kapitalny a budowa
Czy remont kapitalny można podciągnąć pod budowę w rozumieniu prawa budowlanego??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → remont kapitalny a budowa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy remont kapitalny można podciągnąć pod budowę w rozumieniu prawa budowlanego??
Czy można? Chyba trzeba.
zatem czy jest cos takiego jak pojęcie remont kapitalny w prawie budowalnym??
wg mnie budowa a remonyt kapitalny w świetle prawa budowlanego to nie to samo, na siłe mozna by naciągnąć, z tym że szukam poparcia tego poglądu w orzecznictwie jednak nie znalazłem nic konkretnego, jeśli ktoś z was mógłby zamieścić jakiś link to bym był wdzięczny:)
Remont pod budowę? Nie, zważywszy na treść art. 3 pkt 6 prawa budowlanego (chyba że nazwa remont nie odpowiada treści pkt 8 tegoż przepisu i mamy do czynienia z czymś więcej). Problem tylko w tym, że na gruncie zamówień publicznych znaczenie ma w gruncie rzeczy definicja roboty budowlanej (pkt 7 tamże) a nie budowy, a tam mieszczą się i budowy, i przebudowy (remont kapitalny pachnie mi modernizacją, a nie remontem, tak na odległość ), i remonty, i inne takie...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → remont kapitalny a budowa
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc