1

Temat: ogłoszenie o udzieleniu zamów. - termin publikacji

Witam.
Mam dwa pytania:
1. termin na wniesienie protestu jest 7 dni od ogłoszenia o wyborze oferty. Ten termin mija siódmego dnia o godz 15.00 (koniec pracy), czy też o 24.00?
2. załóżmy, że umowę podpisuję dzisiaj, czy też dzisiaj mogę zamieścić ogłoszenie o udzieleniu zamówienia (ustawa mówi, że "niezwłocznie"), czy dopiero jutro?

2

Odp: ogłoszenie o udzieleniu zamów. - termin publikacji

ad 1. sa rozne opinie nt. ja licze do 24 jesli wplynie protest...

ad 2. moc mozesz, ale mozesz tez i pozniej (masz teroretycznie na to do 48 dni)

3

ad 1. po 15tej nie wyłączaj faxu i licz do 24.
ad 2. najlepiej na drugi dzień z rana - przychodzisz z umysłem wypoczętym i łatwiej byka nie popełnić - to żart oczywiście, ale ja tak często robię smile

4

ad. 1 ja czekam do 24
ad. 2 móc możesz ale tego nie zrobisz (czyba że to zmodyfikowali) bo system nie pozwalał zamieścic ogłoszenia z taką samą datą co data podpisanai umowy i zamieszczenia więc trzeba poczekac ten jeden dzień. Chyba ze tak jak pisze cos zmodyfikowali i już teraz można próbowałam jakiś czas temu. :-)

5

ad 2. ja na początku puszczałam tego samego dnia i nie było problemu a też wtedy słyszałam, że nie można.

6

ad.1 ja tez czekam do 24
ad2. jesli w BZP to mozesz tego samego dnia ale nie musisz, jesli w DZ. U.U.E to system puszcza dopiero następnego dnia

7

Inga napisał/a:

ad 1. po 15tej nie wyłączaj faxu i licz do 24.

A niby czemu nie wyłączać?
Ja ostatnio tak zrobiłem i dzięki temu spowodowałem odrzucenie odwołania. big_smile

8

Piotrek napisał/a:

A niby czemu nie wyłączać?
Ja ostatnio tak zrobiłem i dzięki temu spowodowałem odrzucenie odwołania. big_smile

smile wink