1

Temat: lista podczas otwarcia

przewodniczący komisji zażądał żebym przygotowała formularz pod listę dla osób zgromadzonych podczas otwarcia ofert - otwarcie jest dzisaj o 13.00. Otwarcie jest jawne więc praktycznie każdy może sobie przyjść. zastanawiam się tylko czy stosujecie takie praktyki (bo ja do dzisiaj - nie) i czy nie będzie jakiegoś problemu art. 85 ust.5 - bo jak wykonawca będzie na takim otawrciu, będę miała go na liście, to jak złoży wniosek o informacje  z otawrcia (bo dlaczego nie) to nie mogę ich przekazać bo był?

2

Odp: lista podczas otwarcia

stosujemy smile i dlaczego nie przekazac informacji?:)

3

bo Czajkowski - jak dla mnie, nie całkiem zrozumiale wyjaśnia sytuację, o którą pytam :\

4

Jak był na otwarciu to po co ma pytać o to samo?

5

agaj napisał/a:

przewodniczący komisji zażądał żebym przygotowała formularz pod listę dla osób zgromadzonych podczas otwarcia ofert - otwarcie jest dzisaj o 13.00. Otwarcie jest jawne więc praktycznie każdy może sobie przyjść. zastanawiam się tylko czy stosujecie takie praktyki (bo ja do dzisiaj - nie) i czy nie będzie jakiegoś problemu art. 85 ust.5 - bo jak wykonawca będzie na takim otawrciu, będę miała go na liście, to jak złoży wniosek o informacje  z otawrcia (bo dlaczego nie) to nie mogę ich przekazać bo był?

Jak najbardziej stosujemy listę osób będących na otwarciu ofert, stanowi ona załacznik do protokołu z otwarcia ofert jaki przekazujemy na ewentualny wniosek wykonawcy. Gdyby wykonawca, mimo że był na otwarciu zażądał informacji z otwarcia to nie jestem pewien,ale najczęściej oni najpierw dzwonią, a potem dopiero składają wnioski więc telefonicznie bym im udzielił informacji i nie wysyłał protokołu.

6

a czy na tej liście trzeba napisać jakąś adnotacje, że dane, które się tam znajdą będą jawne?

7

agaj napisał/a:

a czy na tej liście trzeba napisać jakąś adnotacje, że dane, które się tam znajdą będą jawne?

Takich adnotacji nie piszemy,ale na tej liście jest tylko napisane imię i nazwisko oraz z jakiej jest firmy.