Temat: oszczednosci z przetargu
mam pytanie jak mozemy wydac oszczednosci z przetargu, który został przeprowadzony w trybie zapytani ao cene na sprzet komuterowy. jak mozemy je wydac??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → oszczednosci z przetargu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam pytanie jak mozemy wydac oszczednosci z przetargu, który został przeprowadzony w trybie zapytani ao cene na sprzet komuterowy. jak mozemy je wydac??
z przetargu, który został przeprowadzony w trybie zapytani ao cene
Przetarg to 1 tryb a zapytanie o cene to drugi tryb. Nie można przeprowadzić przetargu w trybie zapytania o cene .
A co meritum - należy przeprowadzić kolejne zapytanie o cene, nawet jeśli wartość oszczedności nie przekracza 6 tys. Bedzie to udzielenie zamówienia w częściach
Przetarg to 1 tryb a zapytanie o cene to drugi tryb. Nie można przeprowadzić przetargu w trybie zapytania o cene .
Czemu mieszasz Marysi w głowie, skoro dobrze powiedziała?
Przetarg nie jest zadnym trybem, tylko sposobem zawarcia umowy poprzez zebranie ofert i wybór - wiesz o tym dobrze. Przetarg w zamowieniach publicznych moze miec rózne tryby - przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, zapytanie o cene.
A co meritum - należy przeprowadzić kolejne zapytanie o cene, nawet jeśli wartość oszczedności nie przekracza 6 tys. Bedzie to udzielenie zamówienia w częściach
To chyba zbyt restykcyjna interpretacja, ja bym to liczył oddzielnie.
Bo co, jesli pozostała czesc ma wartosc 100 zł?
Przetarg w zamowieniach publicznych moze miec rózne tryby - przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, zapytanie o cene.
To żart mam nadzieje... ?
Piotrek napisał/a:Przetarg w zamowieniach publicznych moze miec rózne tryby - przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, zapytanie o cene.
To żart mam nadzieje... ?
Edit:
Chyba, że przetarg w rozumieniu KC - to sie zgadzam
Zawsze wiedziałam że są różne tryby udzielania zamówień ( a nie różne tryby przetarów).
Kiedyś wynikało jasno z ustawy o zamówieniach publicznych, że zapytanie nie jest trybem przetargowym. Ale teraz z PZP wcale już tak jasno to nie wynika - i stąd cała ta polemika.
Kiedyś wynikało jasno z ustawy o zamówieniach publicznych, że zapytanie nie jest trybem przetargowym.
Żartujesz? To jak wybierano wykonawce??
W postępowaniu w trybie "Zapytania o cenę"
czyli na imprezie typu "wesele"
W odróżnieniu od imprezy typu "festyn", jakim jest przetarg publiczny
W postępowaniu w trybie "Zapytania o cenę" czyli na imprezie typu "wesele" w odróżnieniu od imprezy typu "festyn"
To rzeczywiscie kiedys było wesoło w tych zamówieniach...
A teraz to nie jest?
Każdy post kończy się zapytaniem: "Żartujesz"
Jeszcze ktoś pomyśli, ze sobie tu opowiadamy kawały...
Teraz są juz tylko szkolenia, konferencje i wyjazdowe posiedzenia komisji. Fakt, czasem jakies ognisko sie trafi, nawet pieczenie barana, turniej rycerski czy kulig z pochodniami...
Ale to nie to co porządne wesele, nieprawdaż?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → oszczednosci z przetargu
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc