1

Temat: uzupełnienie i wyjaśnienie

Mam następujący problem.
Przy składaniu ofert na roboty budowlane wykonawcy mieli przedłożyć polisę OC opiewającą na pewną kwotę. W polisie miało być zawarte ubezpieczenie kontraktowe i deliktowe. Jeden z wykonawców nie miał tego zaznaczonego na polisie więc wystąpiłam z o wyjaśnienie jakie ubezpieczenie zawiera jego polisa OC. Zamiast wyjaśnienia otrzymałąm nową polisę z podziałem na ubezpieczenie kontraktowe i deliktowe, tylko kolejny problem; na niej zakres ubezpieczenia jest zaznaczony tylko na "działalność pozostałą". A nie ma zaznaczonego ubezpieczenia od robót budowlanych. Kwota składki ubezpieczeniowej też jest niewielka co przesądzało by o ubezpieczeniu tak jakby tylko tej działalności pozostałej. Co ja mam tera zrobić?? Wystąpiłam już o wyjaśnienie do polisy więc chyba nie mogę prosić o to ponowne?? i co dalej??
Prosze o pomoc pilne.

2

Odp: uzupełnienie i wyjaśnienie

powstrzymam sie od komentarza tego warunku-ale skoro wykonawca juz cos dostarczyl i nie spelnia wymagan to sa opinie ze poprawic oferte mozna tylko raz. ty go nie wzywalas do uzupelnienia jego wyjasnienie jest zlozeniem nowej polisy, wg mnie nie dostalas wyjasnien jakie chcialas a o uzupelnienie mozesz wystapic.

3

Odp: uzupełnienie i wyjaśnienie

Tak tylko, że on właśnie uzupełnił a nie wyjaśnił i co teraz?? Ta jego polisa i tak nie odpowiada naszym wymaganiom??