Temat: zadania komisji i jej sklad
podstawie przedłożonej dokumentacji z przeprowadzonego postepowania ustalono, że Zarządzeniem nr 18/2007z dnia 11. 01 2007r dyrektor powołał komisje przetargową. Zadaniem komisji było ? rozstrzygniecie postepowania prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego, tj. wybór najkorzystniejszej oferty, natomiast minimalny zakres działań komisji, zgodnie z art. 20 ust.1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych, to ocena spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu oraz badanie i ocena ofert. Z protokołu postępowania wynika, że komisja wykonywała działania określone w powołanym artykule.Nie zostały określone zasady obowiązków poszczególnych członków komisji. Stosownie natomiast do art. 21. ust.3 ustawy kierownik zamawiającego określa organizacje ,skład tryb pracy i zakres obowiązków członków komisji , mając na celu zapewnienie sprawności działania komisji indywidualizacji odpowiedzialności jej członków za wykonywane czynności oraz przejrzystość jej prac. I moje pytanie czy to duże uchybienie, ze kierownik nie określił z zarzadzeniu zakresu prac itp. Co mam teraz zrobic jak tłumaczyć się kontroli?:) ponadto ustalono że kierownik powołal do komisji inspektora nadzoru który pełnił nadzór inwestorski i konserwatorski nad realizacją zadania. Co z tym fantem mogę zrobic teraz?