1 (edytowany przez lukas7 2008-10-06 06:46:03)

Temat: negocjacje z ogłoszeniem czy można uzupełniać wnioski

Witam,
czy w negocjacjach z ogłoszeniem może Zamawiający uzupełniać wnioski o brakujący dokument Wykonawców o dopuszenie do udziału w postepowaniu do składania ofert wstępnych??
czy do wniosku o dopuszczenie do udziału... mogę stosować art 26 PZP dot uzupełniania ofert??
gdzie o tym znajdę w PZP??

2

Odp: negocjacje z ogłoszeniem czy można uzupełniać wnioski

lukas7 napisał/a:

Witam,
Czy do wniosku o dopuszczenie do udziału... mogę stosować art 26 PZP dot uzupełniania ofert??
gdzie o tym znajdę w PZP??

1. Musisz stosowac 26.3 PZP
2. W 26.3 PZP

3

A-cha, zamawiajacy nie może uzupełniać wniosków o brakujące dokumenty - co najwyżej moze wezwac wykonawce do jego uzupelnienia... wink

4

Dzięki, jednak w art. 26 ust. 3 PZP nie ma konkretnego odniesienia co do wezwania Wykonawcy o brakujące dokumenty co do wniosków o dopuszczenie do udziału w postepowaniu, traktujemy ten przepis rozszerzająco??

5

Dlaczego rozszerzajaco? Przepis ten dotyczy wszystkich postepowan - nie wazne w jakim trybie. Zwroc uwage na jego lokalizacje w PZP.

Po nowelizacji nie bedziesz juz mial watpliwosci co do zastosowania tego przepisu w opisanym przez Ciebie przypadku wink

6

jeszcze raz wielkie dzięki:)

7

LUKAS RACZEJ PYTA O INTERPRETACJE slowa wniosek. czy mozna go nazwac oferta? juz gdzies o tym watek tego typu widzialem wink o tej godzinie jednak nie mam ochoty na dywagacje (tym bardziej ze dopiero po wakacjach dluzszych jestem wink) ale do tematu mozna wrocic smile pozdrawam>:)