Temat: dostawa energii
Witajcie,
czy Ktoś z Was ma może doświadczenie w przetargu na dostawę energii elektrycznej?
Jak te procedury przebiegają, czy są chętni wykonawcy do składania ofert itp.
pozdrawiam :-)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → dostawa energii
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie,
czy Ktoś z Was ma może doświadczenie w przetargu na dostawę energii elektrycznej?
Jak te procedury przebiegają, czy są chętni wykonawcy do składania ofert itp.
pozdrawiam :-)
Ja ,jak chyba większość , dwa przetargi unieważnione i wolna ręka.Wykonawca przecierał oczy ze zdumienia,po co w ogole zaprosiłam go do negocjacji w trybie z wolnej reki ,jak i tak wiadomo,że wyboru to wielkiego nie miałam
Z tego co sie zdążyłam zorientować, to osobno juz funkcjonują: sprzedawcy i dystrybutory energii (1 operator na danym terenie) energii. Sprzedawcy teoretycznie moga więc konkurować ze sobą, ale oglądając wyniki przetargów nieograniczonych wynika, że przewaznie wpływa tylko jedna oferta. Im "dalszy" sprzedawca tym droższa usługa dustrybucji.
Mam do tematu niestety kolejne pytanie. Czy mozna zmusić oferenta do podania ceny jednostkowej za 1kWh z zaokrągleniem do dwóch miejsc po przecinku skoro ceny netto w poszczególnych grupach taryfowych podana jest z dokładnością 4 punktów po przecinku. Zaokrąglenie byłoby przecież niekorzystne dla Zamawiającego. Jak rozwiązałaś ten problem? No i jak sama Umowa z takim energetycznym gigantem, przecież mają swoje standardowe wzorce.
Pozdrawiam
ja bym nie zmuszała
jeżeli robisz przetarg to przecież nie na 1kWh tylko na x tych kWh
cena oferty musi być z dokładnością do jednej setnej
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc