1

Temat: zmiana siedziby zamawiającego

Witam,
zamawiający chce ogłosić przetarg, niemniej jednak w trakcie postepowania o udzielenie zamówienia dojdzie do zmiany siedziby zamawiającego, tzn. przetarg ten miałby się odbyć już w nowej siedzibie. Czy mozna zatem w ogłoszeniu określając zamawiającego - wskazać dotychczasową siedzibę, natomiast podkreślić, że przetarg odbędzie się już w nowej siedzibie? A co w sytuacji gdy dojdzie do zawarcia umowy, jaką wskazać siedzibę zamawiającego ( starą - gdyż ta była podana w ogłoszeniu, czy już tą nową???
Może pytanie wyda się Wam banalne, ale pierwszy raz mam do czynienia z taka sytuacją. Bardzo was proszę o pomoc.

2

Odp: zmiana siedziby zamawiającego

Co rozumiesz pod pojeciem "siedziba"???

3

olala75 napisał/a:

Czy mozna zatem w ogłoszeniu określając zamawiającego - wskazać dotychczasową siedzibę, natomiast podkreślić, że przetarg odbędzie się już w nowej siedzibie?

Myślę, że można.

olala75 napisał/a:

A co w sytuacji gdy dojdzie do zawarcia umowy, jaką wskazać siedzibę zamawiającego ( starą - gdyż ta była podana w ogłoszeniu, czy już tą nową???

Nową.

4

Używając pojęcia "nowa siedziba" - miałam na myśli nie tyle miejscowość (ponieważ ta nie uległa zmianie), co nowy adres.

5

olala75 napisał/a:

Czy mozna zatem w ogłoszeniu określając zamawiającego - wskazać dotychczasową siedzibę, natomiast podkreślić, że przetarg odbędzie się już w nowej siedzibie?

Można.

olala75 napisał/a:

A co w sytuacji gdy dojdzie do zawarcia umowy, jaką wskazać siedzibę zamawiającego ( starą - gdyż ta była podana w ogłoszeniu, czy już tą nową???

Nową albo starą - jezeli podasz starą to potem bedziesz musiala napisac aneks porządkujący komparycję umowy.

6

Dzięki wielkie za pomoc smile