1

Temat: zmiana terminów

oglosiliśmy przetarg nieograniczony, dopiero teraz zdaliśmy sobie sprawe, że daliśmy za mało czasu na złożenie ofert. czy możemy dać trochę więcej czasu i zmienić sami, bez wniosku wykonawcy termin skladania ofert. dodam, że postepowanie powyżej progów. proszę Was bardzo o szybką odpowiedż. z góry dziękuje.

2

Odp: zmiana terminów

haloo, jest tam ktoś pomóżcie, bo nie wiem co robić.

3

Wysyłaliście ogłoszenie do BZP? Moim zdaniem ratuje was tylko zmodyfikowanie terminu skałdania ofert. Jeżeli zmiana SIWZ prowadzi do zmiany treści ogłoszenia, a prowadzi, to musicie w BZP zamieścić ogłoszenie o zmianie ogłoszenia. Znajdź znowelizowany art. 38 ustawy.

4

Przekazaliśmy Urzędowi Oficjalnych Publikacji Wspolnot Europejskich.
czyli tak, najpierw modyfikacjia siwz, a potem ogloszenia?

5

Taka jest kolejność. Modyfikujesz SIWZ, musisz sprostować ogłoszenie na UOPWE, powiadamiasz wykonawców, którzy zdążyli pobrać SIWZ od Ciebie i wrzucasz inf. o zmienie na stronę www. Podkreślam po raz kolejny, że ja bym tak zrobiła, ale może inni forumowicze mają inne zdanie.

6

Postarałam się o opinię jescze kogoś, i wszyscy myślą podobnie. Dziękuję Ci bardzo za pomoc. Pozdrawiam i życzę milego dnia.

7

moim zdaniem postępowanie jest obarczone wadą bo nie dochowano terminów które dyktuje ustawąa , czego dotyczy modyfikacja błędnego wyliczenia terminu w ogłoszeniu którym wszczynasz postępowanie