Odp: Uzupełniony dokument
no i zwrotka wróci do Ciebie za pół miesiąca, do niczego nieptorzebna
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Uzupełniony dokument
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no i zwrotka wróci do Ciebie za pół miesiąca, do niczego nieptorzebna
a kto ci mówi że masz czekać na zwrotkę
ustawa mówi " zawiadamia" a nie doręcza zawiadomienie
protest też składa sie od powzięcia wiadomości lub możliwości powzięcia wiadomości
ta zwrotka to tez rzeczywiscie nie jest chyba niezbedna.
no i kwestia "zawiadamia" - dlatego tez wysylasz ten fax aby liczyc date od tegoz dnia
A w listopadkowym wydaniu MOnitora Zamówień Publicznych piszą tak:
Artykuł: Oświadczenia, dokumenty, pełnomocnictwa do poprawy -
"Podkreslić należy, że wykonawca powinien spełniac warunki udziału w postępowaniu, , a oferowane dostawy, usługi lub roboty budowalne powinny spełniac wymagania okreslone przez zamawiającego w dniu złożenia ofert lub w dniu wyznaczonym przez zamawiającego jako termin uzupełnienia oświadczeń lub dokumentów, jak również w chwili zawarcia umowy"
Jak sie to ma do zapisów nowelizacji, bo zgłupiałam!
Wszystko fajnie z tymi potwierdzeniami pism było, ale do momentu jak trzeba zabrać wadium po nowelizacji.. wcześniej chętnie potwierdzali odbiór, a teraz babka mi odmawia i już! i co mam przez to nie podpisać umowy? znalazłam świeże postanowienie KIO z kwietnia tego roku, że wydruk kontrolny z faksu jest wystarczającym potwierdzeniem doręczenia pisma, a jedynie jeżeli w treści faksu wyraźnie żąda się jego potwierdzenia, to takie potwierdzenie TRZEBA otrzymać od wykonawcy.
Więc nie wpisuje takiego żądania i nie ma problemu
A konieczność potwierdzania faksów owszem była, ale w stanie prawnym sprzed 3 lat
dokladnie !! nie stosowac takich zapisow bo sami sie ugotujecie
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Uzupełniony dokument
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc