Temat: Ocena ofert przed aukcją elektroniczną
Witam, jestem nowym "nabytkiem" na Waszym forum i szukam pomocy, bo dzisiaj stwierdziłam że nie znam Ustawy
został ogłoszony przetarg nieograniczony na dostawę urządzeń do jednostki w dwóch etapach I przetarg i złożenie ofert pisemnych II etap to aukcja elektroniczna .
w związku z tym że oferty złozyło 4 wykonawców , ja jako jeden z nim poprosiłam o wgląd do ofert i stwierdziłam że 2 z 4 nie spełniają wymagań SIWZ oraz Ustawy , z racji tego że w SIWZ napisane było jak wół że zamawiający oceni oferty pod względem formalnym , merytoryczny oraz prawnym i dopuści do aukcji elektronicznej tylko tych wykonawców, których oferty nie podlegają odrzuceniu , odczekałam na zaproszenie do aukcji elektronicznej ( gdyż był zapis dodatkowy że w przypadku dwóch ofert nie podlegających odrzuceniu aukcja zostaje odwołana i wybrana zostaje korzystniejsza oferta ) Zaproszono mnie do aukcji i w tym dniu złożyłam protest na działania zamawiającego oraz na zaniechanie działań zamawiającego ( znaczy się że nie odrzucił 2 ofert nie spełniających wymagań SIWZ i Ustawy) i dotąd wszytsko wg mnie było ok .... ale dostałam dzisiaj pismo że mój protest jest " że zamawiający dokonuje oceny ofert dopiero po przeprowadzeniu aukcji elektronicznej ????? co jest bzdurą bo sam napisał że oceny dokonuje wcześniej oraz że pismo zostaje odrzucone gdyż protest na czynności jaki wniosłam jest bezzasadny na czynności jakie nie miały miejsca oraz na zaniechanie czynności do których zamawiający wykonania nie miał prawa wykonać przed przeprowadzeniem aukcji elektronicznej .
czy to już zaczyna sie własna interpretacja ustawy czy ja zwyczajnie nie rozumiem ?
Pomocy czy zamawiający ma prawo do zaprzeczania samemu sobie ??
pzdr
Kasia