Temat: przesuniecie terminu składania ofert a termin wplacenia wadium
termin składania i otwarcia ofert został przesuniety o 2 dni, ale czy w zwiazku z tym termin wplaty wadium tez został przesuniety czy pozostaje bez zmian? Bede wdzieczna za pomoc
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Wadium → przesuniecie terminu składania ofert a termin wplacenia wadium
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
termin składania i otwarcia ofert został przesuniety o 2 dni, ale czy w zwiazku z tym termin wplaty wadium tez został przesuniety czy pozostaje bez zmian? Bede wdzieczna za pomoc
Art. 45 ust. 3 stanowi: "Wadium wnosi sie przed upływem terminu składania ofert".
Emi, dziekuje za odpowiedz, ale szczerze mowiac dalej jestem w kropce, bo moja niewiedza nie pozawala mi rozwiazac problemu. Moze napisze dokladniej:
W SIWZ wyznaczono termin skladania ofert na 27.09.2006 do godz. 10.00. W czesci SIWZ dotyczacej wadium zamawiajacy wyraznie napisał 'Termin złożenia wadium ? do dnia 27.09.2006 r. do godz. 10:00'. Nastepnie zamawiajacy przedluzyl termin skladania ofert do 29.09.2006 do godz. 10.00, ale nic nie napisal o przedluzeniu terminu wpłaty wadium.
Zdaje sobie sprawe, ze intencja ustwodawcy bylo aby wadium wplyneło przed terminem składania oferty, ale czy art. 45 ust. 3 dopuszcza sytuacje ze wadium nalezy wnies 2 dni przed terminem składania oferty?
Sytuacja wyglada na chwile obecna tak ze tylko jeden oferent wplacil wadium do 27.09.2006 do godz. 10.00, pozostali wplacili pozniej ale przed 29.09.2006 godz. 10.00. Czy tylko ten jeden spelnił warunki?
Bede wdzieczna za kazda pomoc.
ale czy art. 45 ust. 3 dopuszcza sytuacje ze wadium nalezy wnies 2 dni przed terminem składania oferty?
A zabrania ? Nie twórz sobie problemów tam gdzie ich nie ma. Wykonawca ma wnieść wadium - jedyny termin, który musi zachować to termin składania ofert. Może to zrobić wcześniej - od jego inewencji zależy jak bardzo wcześniej. Istotne jest tylko by wadium zabezpieczało oferte od chwili jej złożenia i żeby zostało wniesione na cały okres związania
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Wadium → przesuniecie terminu składania ofert a termin wplacenia wadium
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc