Temat: spółka z o.o.
Co w przypadku gdy spółka z.o.o nie zlozyła umowy spólki która była wymagana w SIWZ a ich oferta jest najkorzystniejsza, czy w takim przypadku zamawiający wzywa do uzupełnienia dokumentów czy odrzuca ofertę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → spółka z o.o.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co w przypadku gdy spółka z.o.o nie zlozyła umowy spólki która była wymagana w SIWZ a ich oferta jest najkorzystniejsza, czy w takim przypadku zamawiający wzywa do uzupełnienia dokumentów czy odrzuca ofertę?
czy w takim przypadku zamawiający wzywa do uzupełnienia dokumentów czy odrzuca ofertę?
...ani jedno, ani drugie
To co?
Odpowiedz na pytanie: Na jakiej podstawie zazadalam przedstawienia umowy spolki z o.o.? i zgadnij...
czyli źle że zażadałam, no ale już jest a za godzinę otwarcie ofert... mam unieważnić przetarg?
Otwarcia jeszcze nie bylo, a Ty juz wiesz: ktora oferta jest najkorzystniejsza i jakich dokumentow wykonawca nie złozył... Ja bym nie uniewaznial - dokonaj wyboru oferty. Mozesz zwrocic sie z prosba o zlozenie tej umowy - dla swojego lepszego samopoczucia (celowo napisalem "prośbą", a nie "żądaniem"). Takie jest moje zdanie, moze inni uwazaj inaczej???
jeszcze nie wiem czy jest najkorzystniejsza, po prostu martwię się na zapas i pytam co by było gdyby...
...fakt
na dodatek to ja muszę dokonać otwarcia ofert.... podwójny stres
czyli źle że zażadałam, no ale już jest a za godzinę otwarcie ofert... mam unieważnić przetarg?
Nie ma potrzeby
i nikt nie wygrał, są blędnie zlozone oferty
to znaczy jak?
sa inne ceny wyjsciowe, podalismy w specyfikacji ze podstawą jest cena producenta z dnia 10.12.08 czyli 2,61 netto za litr +/- marża/upust, jeden z oferentów podał cenę netto wyższa (do tej ceny wlicza marże) po odjęciu wyjdzie cena z 10.12. . Drugi oferent podał cenę ze stacji - więc jego oferta będzie odrzucona, ale co z tą pierwszą?
czy to jest omyłka i można poprawić?
myślę że ta oferta jest dobra, może do poprawienia (zależy jak żądałaś sposobu obliczenia ceny oferty) ale nie jest to oferta do odrzucenia
czyli powiadamiam oferenta o dokonanych poprawkach, robie osobną notatkę na ten temat aby nie ingerować w formularz ofertowy, na formularzu również oferent nie podał stawki Vat, ale w wyliczeniu ceny za calośc zamówienia ujął stawkę 22 %, czy to też należy do omyłek możliwych do poprawienia, czy już nie?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → spółka z o.o.
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc