Temat: za zgodnosć
czy to jest istotne uchybienie jeśli nie ma wyrażenia "za zgodność" na kopii dokumentu i jest tylko i wyłącznie nieczytelna parafka (ale taka sama jak na innych kartkach oferty)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → za zgodnosć
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy to jest istotne uchybienie jeśli nie ma wyrażenia "za zgodność" na kopii dokumentu i jest tylko i wyłącznie nieczytelna parafka (ale taka sama jak na innych kartkach oferty)
Ha, pytanie za 100 pkt. Arbitrzy orzekają sobie w cały świat. Mógłbym podać wyrok uznający, że sama parafka wystarczy jak i przeciwne.
Ciekawe co miałaś w SIWZie. Ja uważam, że potwierdzenie za zgodność jest oświadczeniem wiedzy i musi być złożone wyraźnie (za zgodność, stwierdzam zgodność, itp). Sama parafka to dla mnie za mało
w siwz miałam tak:
4. Oferta, złożone oświadczenia i załączniki muszą być podpisane przez Wykonawcę lub osoby przez niego upoważnione.
5. Dokumenty złożone w formie kopii muszą być opatrzone klauzulą ?za zgodność
z oryginałem? na każdej stronie zawierającej tekst i podpisane przez Wykonawcę lub osoby upoważnione jeżeli wynika to z zakresu upoważnienia.
i co ty na to?
jak to potraktować? wg ciebie powinnam to odrzucić? tzn. ty byś odrzucił? fakt nie zastosował się do wymogów siwz ale bylam na jednym szkoleniu gdzie powiedziano ze sama parafka jest jakim oswiadczeniem woli i jak nie ma stwierdzneia za zgodność to nie mozna tego odrzucic
mógłyś mi podać numery tych wyroków ?
Jutro poszperam, stwierdzenie zgodności kopii z oryginałem jest oświadczeniem wiedzy a nie woli - bardzo mądry ten szkolący <roll>.
Miłej lektury Dorota
1090/04, 112/05, 560/05, 1501/05, 2190/05, 3060/05, 102/06, 128/06, 206/06, 318/06, 350/06, 529/06, 753/06,
Nieźle Marko!
PS. Ciekawe czy przed Izbą Odwoławczą bedzie mozna powoływac sie na wyroki arbitrów?
Ciekawe czy przed Izbą Odwoławczą bedzie mozna powoływac sie na wyroki arbitrów?
Baaaaaaaaaaaaaaardzo śmieszne...
na deser chciałam dodać ze ten szkolący to prezes regionalnej izby obrachunkowej:) fajnie nie:)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → za zgodnosć
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc