Temat: komputery cd
nie chciałam specyfikacji szczegółowej sprzętu komputerowego, niemniej jednak wykonawcy mi ją dołączyli, teraz wszyscy sie zabijaja o kserówki ofert i porównują a raczej szukają błedów konkurencji, no i znaleźli : mój informatyk się tego nie dopatrzył, podany przez jednego z wykonawców (nadmienię ze z najorzystniejszą ceną) typ listwy nie zawiera wymaganych przez nas jakiś 2 przełączników napięcia czyt jakoś tak, totalny drobiazg ale ...
Pytanie jest takie:
[wykonawcy juz na to zwrócili uwagę szczególnie ze zgodnie z cena sa drudzy w kolejce]
czy nie wymagając specyfikacji szczegółowej, mogę ja oceniać? sprzet komputerowy jest specyfikczny oceniając dokmentacje szczegółowa wiem ze nie kupuje kota w worku, poza tym wykonawca jak wygra a np. w swojej szczegółowej ofercie bedzie mial cos niezgodnego z nasza siwz moze powiedziec przeciez pani widziala co zaoferowalem i wtedy to pani odpowiadalo a teraz nie...
nie wiem jak do tego podjeść - oceniac i poodrzucac tych ktorych szczegółowe specyfikacje nie zgadzają sie z nasza siwz? czy zostawic choc wiem ze zaoferowane przez nich sprzety maja pewne niedociągnięcia (minimalne , jak np. brak podczerwieni).
Obawiam sie tez ze ktos moze oprotestowac to ze odwoluje sie do specyfikacji szczegółowej sperzętu choc takiej nie żądałam
i tak źle i tak niedobrze