1

Temat: opis przedmiotu zamówienia i art.7

Witajcie
W przetargu nieograniczonym na art. spożywcze Zamawiający podaje bardzo konkretne gramatury zamawianych produktów np Ziele angielskie 450g chrzan 300g itp.
Zadaje pytanie pod tytułem : Czy Zamawiający zgodzi się na realizację zamówienia produktami o podobnycg gramaturach do podanych po odpowiednim przeliczeniu ceny?
Zmawiający : w żadnym wypadku gramatury muszc dokładnie takie jak w formularzu cenowym. Oczywiście jest to naruszenie art. 7 i 29 lecz potrzebuje wyroku KIO lub Arbitrów w tym temacie - gdyz zamierzam tego typu zapisy i odpowiedź oprotestować - Czy może komuś cos się nawineło ?
Nawiasem mówiąc sam sobie strzelił gola gdyż jednym z produktów jest Ananas konserwowy 800g  czy ktos widział takiego ?:)) według mnie nie ma takiej gramatury więc postępowanie obarczobne jest wadą uniemożliwiającą zawarcie ważnej umowy smile
Pozdrawiam

2

Odp: opis przedmiotu zamówienia i art.7

ech widzę że nie chcecie pomóc Wykonawcy wink
a pytanie było prozaiczne smile)
swoją drogą to jestem ciekawy czy dla Was jest też różnica czy dotaniecie kasze manną w opakowaniu 1 kg czy 2 opakowania po 0,5 kg smile
Pozdrawiam

3

wykonawca napisał/a:

swoją drogą to jestem ciekawy czy dla Was jest też różnica czy dotaniecie kasze manną w opakowaniu 1 kg czy 2 opakowania po 0,5 kg smile

róznica jest zasadnicza, gdybym dostala te 2 opakowania po 0,5 kg to zapewne szukałabym  trzeciego gratis  big_smile

4 (edytowany przez Marko 2009-01-28 06:54:40)

Na szczęście nie każdy zamawiający jest kobietą big_smile

5

Marko napisał/a:

Na szczęście nie każdy zamawiający jest kobietą big_smile

na szczęście dla sprzedajacego bo meżczyzna kupi wszystko,opakowanie nie ma znaczenia tongue big_smile

6

W odróżnieniu od kobiety, którą interesuje opakowanie a nie zawartość tongue big_smile tongue

7

Marko napisał/a:

W odróżnieniu od kobiety, którą interesuje opakowanie a nie zawartość tongue big_smile tongue

wszystko zalezy od tego co jest przedmiotem sprzedaży tongue tongue big_smile

8 (edytowany przez MIRAS 2009-01-30 11:43:48)

wykonawca napisał/a:

Nawiasem mówiąc sam sobie strzelił gola gdyż jednym z produktów jest Ananas konserwowy 800g  czy ktos widział takiego ?:)) według mnie nie ma takiej gramatury więc postępowanie obarczobne jest wadą uniemożliwiającą zawarcie ważnej umowy smile
Pozdrawiam

..nie koniecznie.

...jesli sie wykonawca w porę połapie to zmieni przedmiot i nie bedzie musial uniewazniac postepowania wink To tak na koniec, gwoli wyjaśnienia o co mi chodziło wink

9

wykonawca napisał/a:

Ja widzę róznicę smile

10

No cóż fajnie jest pożartować smile)
humor mi poprwailiście:/
Miras - takiego opakowania nie ma smile - dokładny opis brzmiał : Ananas konserwowy w puszce 800g  a może inaczej jestem przekonany o tym na 99,99 %
Co do drugiego postu że widzisz różnicę ja też ją oczywiście widzę ale czy będzie to nadmiernie uciązliwe dla Zamawiającego - czy chodzi o to raczej by próbować ustawienai przetargu pod konkretne produkty/ Wykonawcę ?
Ja sądze jednak że to drugie smile
Poza tym ta manna przy tym to pikuś , jak Zamawiający wytłumaczy logicznie że jest problemem opakowanie ziela angielskiego 500g zamiat 450 g , gdy w czasie przygotowywania jednej porcji posiłku nie używa więcej niż 100g ? smile
Pozdrawiam

11

wykonawca napisał/a:

Miras - takiego opakowania nie ma

Byc moze nie ma - nie wiem. Moj post: "..nie koniecznie."  odnosiła sie do "więc postępowanie obarczobne jest wadą uniemożliwiającą zawarcie ważnej umowy" .

wykonawca napisał/a:

Co do drugiego postu że widzisz różnicę ja też ją oczywiście widzę ale czy będzie to nadmiernie uciązliwe dla Zamawiającego - czy chodzi o to raczej by próbować ustawienai przetargu pod konkretne produkty/ Wykonawcę ?

Otoż własnie, tego nie wiem na 100%, Ty jak widze też nie:

wykonawca napisał/a:

Ja sądze jednak że to drugie :0

12

Miras a czy można zawrzeć umowe na przedmiot zamówienia który nie istnieje ?
To mniej więcj tak samo jak chciałbyś zamówić latającego holendra  smile
"Otoż własnie, tego nie wiem na 100%, Ty jak widze też nie" - no ok moje przekonanie graniczy z pewnością wink
zresztą wątek się zdezaktualizował jest już po terminie składania ofert smile

13

wykonawca napisał/a:

zresztą wątek się zdezaktualizował jest już po terminie składania ofert smile

wlasnie mialem pytac, czy jest przed czy po...

14

MIRAS napisał/a:
wykonawca napisał/a:

Pozdrawiam

..nie koniecznie.

...jesli sie wykonawca w porę połapie to zmieni przedmiot i nie bedzie musial uniewazniac postepowania wink To tak na koniec, gwoli wyjaśnienia o co mi chodziło wink