1

Temat: dotyczy oferty PILNE BARDZO

mam pytanie zwiazane z ogłoszeniem przetargu na olej opałowy.
nie wiem do jakiej kwoty nie obowiązuje postępowanie przetrargowe na dostawę .
i czy najpierw jest  zapytanie o cenę czy ogłoszenie. nie wiem od czego zacząc robie to pierwszy raz proszę o pomoc
wiem tez że muszę załatwić Jakiś login

2

Odp: dotyczy oferty PILNE BARDZO

Zacznij od przeczytania ustawy Pzp smile ,dalej już pójdzie gładko big_smile.

3

Jaka jest wartość zamówienia?

4

spokojnie, nie wiem czy już nie za późno, ale co tam.
Ustawę Pzp stosuje się z zamówieniach przewyższających równowartość 14.000 Euro czyli 54 279,40 zł. Kurs euro reguluje rozporządzenie, dzisiaj 1 euro to 3,8771zł.

Dostawy tego samego typu się sumują. Przeczytaj sobie art. 34 ustawy prawo zamówień publicznych, policz wartość zamówienia np. wg ceny netto producenta publikowanej na stronie internetowej na dany dzień.
Potem jeśli okaże się, że musisz zastosować ustawę, wybierz tryb postępowania, np. przetarg. Sprawdź, czy jednostka w której jak sie domyślam pracujesz ma loginy do Biuletynu Zamówień Publicznych. Jeśli nie - musisz je uzyskać. Potem piszesz Specyfikację Istotnych warunków Zamówienia (o ile zdecydujesz się na tryb, w którym jest ona wymagana), potem ogłoszenie, zamieszczasz to na swojej stronie internetowej, w Biuletynie zamówień publicznych i w swojej siedzibie (swojej czyli zamawiającego).
Najlepiej popros kogoś o pomoc.
Pozdrawiam, powodzenia!

5

A, jeśli wartośc zamówienia nie przekracza 14tys euro czyli 54279,41zł, to stosujesz wewnętrzny regulamin udzielania zamówień poniżej 14 tys euro jeśli taki macie, a jeśli nie macie to dzwonisz do firmy i zamawiasz dostawę. tylko pamietaj o sumowaniu wartości kolejnych dostaw oleju. najlepiej dowiedz się ile oleju potrzebujesz na cały rok i na tej podstawie licz wielkość i wartość zamówienia.

6

asiek - Siłaczka wink

7

MIRAS napisał/a:

asiek - Siłaczka wink

hehe a chociaż dobrze doradziłam??