1

Temat: Zaświadczenie z Urzędu Skarbowego

dzis mieliśmy otwarcie ofert. Firma ze Słowacji nam złożyła Zaświadczenie ze skarbówki (oczywiście przetłumaczone) wystawione w dniu 30.10.2008, ale że się zaświadcza, że na dzień 26.10 nie zalega z płatnościami..
To znaczy, że mam go wezwać do uzupełnienia dokumentu? czy liczy się data jego wystawienia, a więc 30.10.2008? czyli by było dziś ostatni dzień aktualne! bo już nie wiem
Bardzo proszę o pomoc

2 (edytowany przez MIRAS 2009-01-30 10:48:20)

Odp: Zaświadczenie z Urzędu Skarbowego

A gdyby zaswiadczenie bylo wystawione z data 30.01.2009 r. ze wykonawca nie zalegal z podatkami na dzien 01.05.2008 r. to bys uznala???

3

no nie.. czyli musze wezwać do uzupełnienia..
dzięki

4

Takie jest moje zdanie, moze inni uwazaja inaczej ???

5

odpowiedz jest w rozporzadzeniu o dokumentach.

6

rozporządzenie zawiera zapis- wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
Stąd wynika, że jest ok, bo wystawione są równo 3 miesiące temu.. czyli nie muszą jednak uzupełniać

7

jest ok

8

hmm.. jakoś sporo rozbiezności w tym temacie.. ale faktycznie ściśle interpetując zapisy rozporządzenia, to jest ok, bo wystawione jest 30.10, wiec trzymiesięczny termin wystawienia jest zachowany.

9 (edytowany przez MIRAS 2009-01-30 19:54:36)

daria-d11 napisał/a:

Stąd wynika, że jest ok, bo wystawione są równo 3 miesiące temu.. czyli nie muszą jednak uzupełniać

Zadajesz zbyt trudne pytania wink

10

brawo smile smile