1

Temat: Zasada równego traktowania

Witam wszystkich. Mam pewien dylemat w związku z art.7 ust 1. Chcemy w PN zlecić pewną usługę-X. Obecnie (od ok. 2 lat) w tym segmencie usług na naszym lokalnym rynku działa konkurencyjna firma (do tej pory był tylko jeden "monopolista"). Ze względu na specyfikę naszej działalności, w arunkach udziału chcemy zawrzeć zapisy, których ta konkurencyjna (nowa) firma nie będzie mogła spełnić (doświadczenie-usługa o podobnym zakresie i wartości+referencje) - wiem to z rozeznania rynku. Przewiduję ze będą chcieli nam zarzucić łamanie art. 7 ust 1.  Podkreślam, że jest to usługa świadczona kilka razy w tygodniu ( średnia za ubiegły rok 37 razy w miesiącu) i najczęściej na telefon- wykonanie w ciągu max. 3-4 godzin. Takich referncji ta nowa firma nie będzie miała, a my nie możemy pozwolić sobie aby ta usługa nie była realizowana na telefon, czasami 2 razy dziennie. Istotne jest to, że nowa firma jest tańsza. Pytanko końcowe -czy stawiając powyższy warunek łamiemy PZP ?????????? pozdrawiam

2

Odp: Zasada równego traktowania

oczywiście że możesz  stawiać warunek doświadczenia - czyli zrealizowanali podobną usługę ale piszesz tak zawile że nie wiem w czym tkwi problem?

3

to chyba nie jest przesyl pradu ?:) hehhehhe

mozesz zadac doswiadczenia ale z rozsadkiem.

4

Problem jest ale więcej nie chcę/nie mogę się rozpisywać, sorki że tak "zawile" to wyszło. To nie jest energia. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam