Temat: kierownik budowy PILNE!!!!!!!
Czy na stanowisku kierownika budowy mogą być 2 osoby????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → kierownik budowy PILNE!!!!!!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy na stanowisku kierownika budowy mogą być 2 osoby????
Nie. Może byc jeden kierownik budowy. I ewentualnie jako drugi - kierownik robót
albo dwóch kierowników robót. tak twierdzi kolega budowlaniec
Ale na podstawie jakiego art. udowodnić wykonawcy że stanowisko kierownika budowy musi być 1-osobowe?
Poczytaj rozdział trzeci prawa budowlanego. Tam są wymienieni uczestnicy procesu budowlanego (od art. 17)
Ale tam nie ma wprost napisane że stanowisko kierownika budowy jest jednoosobowe....
a w czym problem? jesli wykonawca sobie poradzi?
a w czym problem? jesli wykonawca sobie poradzi?
Nie bardzo rozumiem.... Wykonawca pyta, czy na stanowisko kierownika budowy mogą być 2 osoby, które w sumie spełniałyby wszystkie wymagane w SIWZ warunki. My czyli Zamawiajacy chcemy odpowiedzieć ,ze stanowisko Kierownika budowy jest jednoosobowe, tylko nie wiem na jako art. Prawa budowlanego mam sie powolać.
wlasnie. dlaczego masz przeciwwskazania co do tego skoro odpowiedzialnosc bierze na siebie wykonawca.
PB tez chyba nie zabrania??
Bo nie wyobrażam sobie odpowiedzialności zbiorowej.
hmmm w sumie teraz to nie wiem. Miałam taką budowę na której miałam 3 inspektorów nadzoru. budowaliśmy stacje uzdatniania wody. każdy inspektor odpowiadał za inną branże i do dziennika budowy wpisywali się wszyscy trzej. czemu zatem jeden kierownik budowy?normalnie muszę się skonsultować i pomyśleć. hmm a co na to radca prawny? albo komentarz do prawa budowlanego?
Inspektor nadzoru a kierownik budowy to nie to samo;-)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → kierownik budowy PILNE!!!!!!!
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc