1

Temat: czy nalezy wykluczyć wykonawcę na podst art. 24 ust 2 pkt 1PZP??

Witam forumowiczów,
mam pewien dylemat:/, czy wykonawca który wykonał opracowanie koncepcji funkcjonalno - uzytkowej na dany obiekt może brać udział w postepowaniu na wykonanie dokumentacji projektowej dla tego samego obiektu??

jak to wyglada w świetle art. 24 ust.2 pkt 1 PZP??
Z postpowania o udzielenie zamówienia wyklucza si równie wykonawców,
którzy:
1) wykonywali bezporednio czynnoci zwizane z przygotowaniem prowadzonego
postpowania lub posługiwali si w celu sporzdzenia oferty
osobami uczestniczcymi w dokonywaniu tych czynnoci, chyba e
udział tych wykonawców w postpowaniu nie utrudni uczciwej konkurencji;
przepisu nie stosuje si do wykonawców, którym udziela si
zamówienia na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 2 lub art. 67 ust. 1 pkt 1 i 2;

może ktoś z was natknął się na wyroki, orzeczenia czy interpretacje w podobnej sprawie:)

pozdrawiam

2

Odp: czy nalezy wykluczyć wykonawcę na podst art. 24 ust 2 pkt 1PZP??

jesli jest koncepcja to po co projekt?

3

pod pojęciem dokumentacji projektowej, chodziło mi dokładnie o wykonanie prac projektowo kosztorysowych dla tej inwestycj

jak to sie ma do art. 24 ust 2 pkt 1PZP??

4 (edytowany przez lukas7 2009-02-13 13:30:20)

Witam forumowiczów,

Jeszcze raz ponawiam pytanie czy wykonawca który sprzadził dla mnie program funkcjonalno użytkowy na dany obiekt może wziąć udział w postępowaniu w trybie przetargu nieograniczonego (dalej pn) na wykonanie prac projektowo-kosztorysowych dla tegoż obieku

artyk z UZP
http://www.uzp.gov.pl/zagadnienia-merytoryczne/prawo-polskie/opinie-prawne/aktualne/wykluczenie-z-postepowania-wykonawcow-ktorzy-wykonywali-czynnosci-zwiazane-z-przygotowaniem-prowadzonego-postepowania

Czy projektant który wykonał koncepcje funkcjonalo - użytkową danego obiektu i ewentualnie ten sam projektant wykonał dokumentację projektowo-kosztorysową w pn tego samego obiektu czy jest on taką osobą która uczestniczyła w dokonywaniu czynności związanych z przygotowaniem postępowania?? i tym samym czy mam taka firme wykluczyć??

proszę o opinę
zależy mi na czasie

pozdrawiam

5

KIO/UZP 120/07
KIO/UZP 456/08, KIO/UZP 457/08,