1

Temat: Załącznik D ogłoszenia o udzieleniu zamówienia

Witajcie:

W skrócie:
Przeprowadzono postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie negocjacji bez ogłoszenia (bez wskazania konkretnej przesłanki z art. 62 ust. 1) o wartości szacunkowej powyżej progu unijnego z wykorzystaniem art. 5 ust. 1 ustawy Pzp!
Przedmiot zamówienia dotyczył usług edukacji osób dorosłych!

W Załączniku D ogłoszenia o udzieleniu zamówienia jest tak:
Przyczyna wyboru procedury negocjacyjnej bez uprzedniego ogłoszenia musi być zgodna z odpowiednimi artykułami dyrektywy 2004/18/WE
a) Brak ofert lub brak odpowiednich ofert w odpowiedzi na - procedurę otwartą - procedurę ograniczoną
b) Produkty będące przedmiotem zamówienia są wytwarzane wyłącznie do celów badawczych...
c) Roboty budowalane/dostawy/usługi mogą być zrealizowane tylko przez określonego oferenta z przyczyn technicznych, artystycznych, związanych z ochroną praw wyłącznych
d) Ze względu na wystąpienie pilnej konieczności spowodowanej wydarzeniami, których instytucja zamawiająca nie mogła przewidzieć oraz zgodnie z warunkami ściśle określonymi w dyrektywie
e) Dodatkowe roboty budowlane/dostawy/usługi są zamawiane zgodnie z warunkami ściśle określonymi w dyrektywie
f) Nowe roboty budowlane/usługi, będące powtórzeniem robót budowlanych/usług oraz zgodnie z warunkami ściśle określonymi w dyrektywie
g) zamówienie na usługi przyznane zwycięzcy lub jednemu ze zwycięzców przeprowadzonego konkursu
j) Wszystkie oferty przedłożone w odpowiedzi na procedurę otwartą, procedurę ograniczoną lub dialog konkurencyjny były nieprawidłowe lub niemożliwe do przyjęcia. Do procedury negocjacyjnej zostali dopuszczeni wyłącznie oferenci, którzy spełnili kryteria kwalifikacji podmiotowej

I co ja mam zaznaczyć?
Czy ktoś mógłby mi pomóc???

2

Odp: Załącznik D ogłoszenia o udzieleniu zamówienia

ja nic nie zaznaczałam, przeszło mi bez tego w ogłoszeniu.

3

Czy w takim przypadku z sprawozdaniu rocznym, które musimy przekazać do UZP też nie muszę uzasadniać wyboru trybu negocjacji bez ogłoszenia?

4

Jeżeli powyzej progow unijnych to zgodnie z rozporzadzeniem musisz.

5

Ale co ja mam zaznaczyć?
Nie ma tam takiej opcji jak art. 5 ust. 1.
A innej odpowiedzi nie mogę przecież zaznaczyć, gdyż przeprowadzając postępowanie nie zwracaliśmy uwagi na przesłanki (bo nie musieliśmy)!

6

jak już się z tym uporasz to daj znać, bo ja też się do tego przymierzam

7

przesłałam sprawozdanie bez wyboru uzasadnienia załącznika D, a wpisanie ręczne art. 5 ust 1 ustawy jako uzasadnienie nie ma szans, pozdrawiam

8

Zadzwoniłem do UZP i  potwierdzili moje przypuszczenie, tzn. w takim przypadku nie wypełniamy kolumny dotyczącej uzasadnienia!

9

to miałeś szczęście, że udało Ci się dodzwonić.

10

Apollo wydaje mi się, że pracujemy w tych samych jednostakch

11

A można to wiedzieć w jakiej  jednostce koleżanka pracuje?

12

KO, pozdrawiam