1

Temat: regulamin do 14000 euro

Witam!
Mam dość głupie pytanie, ale męczy mnie ono, więc muszę go zadać:)
Wiem, że nie jest obowiązkowy regulamin zamówień do 14000 euro, ale jeśli ktoś go ma to proszę mi podpowiedzieć czy kwoty od których stosuje ten regulamin powinny być wyrażone w euro czy mogą być w zlotówkach? Bo przecież średni kurs euro się zmienia. Jak uważacie?
dziękuję za pomoc.

2

Odp: regulamin do 14000 euro

Uważamy, że kurs euro dla zamówień jest trwały i zmieniany rozporządzeniem raz na czas jakiś smile

3

Możesz podać w euro lub w zł. Podając w euro powinnaś powołać się na opowiednie rozporządzenie o kursie euro co w konsekwencji też spowoduje zmianę regulaminu w przypadku zmiany tego rozporządzenia. Czyli wyjdzie na to samo.
Ajak nie musisz (szefowie nie nalegają) to po co utrudniać sobie życie regulaminem. Pozdrawiam.

4

Właśnie szefowie nalegają:) Tylko martwi mnie to, czy nie będzie problemu jak napiszę kwotę w zł, a później się zmieni rozporządzenie kwoty euro, a kwota w zł pozostanie bez zmian.

5

W euro, tak bedzie fajnie majac na wzgledzie art. 4 pkt 8 PZP

6

Zdecydowanie w euro smile

7

kwote progowa mozesz okreslic w euro. (14000) a ponizsze - jesli o tym mowisz w zl - i nie musi sie to zmieniac nawet po zmianie przelicznika na 5 zl smile

8

i pamietaj że progowa wartość da ci kwote w zł netto